AV TRÄNARE FÖR TRÄNARE

På Tränarakademin utbildar vi tränare och morgondagens tränare till att leda andra människor till förbättrade prestationer och ökad hälsa.

Vi ger dig förmågorna du behöver för att lyckas

Att kalla sig för tränare är enkelt. Att verkligen vara en tränare och coach som bemästrar dagens utmaningar och överträffar kundernas förväntningar kräver betydligt mer.

Att vara framgångsrik som tränare kräver mer än bara solida grundkunskaper i träning. Det handlar om att finslipa dina färdigheter och tillämpa dina kunskaper i skräddarsydda träningsprogram som skapar verkligt värde för dina kunder.

Om du brinner för träning och hälsa och drömmer om att guida andra mot deras mål, finns det tre kritiska pelare för din utveckling: omfattande grundkunskap, praktisk expertis, och förmågan att skapa personligt anpassade lösningar.

På Tränarakademin är vår mission att utrusta dig – vare sig du är en etablerad tränare eller på väg att bli det – med djupgående utveckling inom dessa tre nyckelområden. Våra lärare kombinerar djup teoretisk kunskap med omfattande praktisk erfarenhet, och har en unik förmåga att anpassa undervisningen till varje student.

Porträtt bild av vår rektor Carl Norell

"Oavsett om du vill utveckla dina befintliga förmågor, bygga spets eller skapa en ny karriär inom träning och hälsa finns vi och vårt gedigna lärarteam där för att hjälpa dig att lyfta" 

CARL NORELL - REKTOR

Tränarakademin
i siffror

+
Utbildade tränare och coacher
år
av kunskapsutveckling
tusen
timmar samlade erfarenheter
+
timmar av föreläsningar och praktik

Om oss

Vi förvandlar passion till profession genom att utbilda framtidens tränare – kompetenta, unika, och redo att sprida glädje, förbättra fysisk förmåga och främja hälsa.

Vår metod? Att erbjuda personliga, evidensbaserade utbildningar och utvecklingsprogram, ledda av några av Sveriges främsta experter inom träning. Med våra utbildningar utmanar vi våra studenters sätt att tänka, så att de kan ligga steget före och fortsätta utvecklas i rollen som tränare.

Grundat av Carl Norell och Jakob Dehnisch, består Tränarakademin idag av ett engagerat team på cirka 15 personer. Tillsammans arbetar vi för att fördjupa kunskaper och förbättra träningsleveranser inom hälsosektorn.

I samarbete med våra partners och landets bästa lärare, bidrar vi aktivt till att driva träningsbranschen framåt.

Vår mission är att sätta fler människor i rörelse genom att utbilda tränare som kombinerar expertkunskap med ett passionerat och coachande förhållningssätt.

Bild på en kvinna som superhjälte

Lärandepriciper

Lärande för livet

Lärande betyder att vara ständigt engagerad, passionerad, och nyfiken på ny kunskap och förändringar i världen. Hos oss är lärande inte begränsat till ett klassrum utan ett tema i allt vi gör .

Redo

Vi samlar några av Sveriges mest kompetenta personer inom träning och hälsa för att våra studenter ska få förmågorna de behöver för att lyckas från dag ett efter utbildningen.

Gemenskap

Samarbete och kunskapsutbyte utvecklar och befäster våra kunskaper. Genom samarbete skapar vi nya relationer och nätverk som ger oss kraft och möjligheter in i framtiden.

Full potential

Genom en stark tro på människans potential och förmåga till djupare resonemang ger vi vår studenter möjligheten att nå sin fulla potential och överbrygga hinder.

Träffa dina lärare och mentorer

Porträttbild av vår lärare Joakim Svedberg

Joakim Svedberg

Landslagstränare i friidrott och fystränare på högsta nivå inom olika lagidrotter.

Joakim är en av Sveriges mest meriterade fystränare inom styrketräning och snabbhetsträning. Han har erfarenhet som landslagstränare inom friidrott och uppdrag hos olika fotbolls- och hockeylag på hög nivå. Han utbildar regelbundet inom träning och föreläser på mittuniversitetet.

Utbildning
Specialidrott på GIH
Nationella och internationella askultationer, fördjupningar och konferenser.

Kompetensområden
Styrketräning & snabbhetsträning
Allmän träningslära
Träning för barn och ungdom

Porträttbild av vår lärare Stefan Ågren

Stefan Ågren

Atlet, fystränare och fysioterapeut

Stefan är en av Sveriges mest kunniga och erfarna när det kommer till utveckling av styrka och power. Han har en bakgrund inom styrkelyft, tyngdlyftning och strongman med flera nationella och nordiska mästerskapstitlar. Idag arbetar Stefan dels som fysioterapeut och dels som tränare åt den absoluta eliten inom tyngdlyftning och styrkelyft.

Kompetensområden
Maxkraft, power och coaching

Utbildning
Fystränare. PT & Leg fysioterapeut

Porträttbild av vår lärare Lousie Gottlind

Louise Gottlind

Fysioterapeut och digital strateg
Louise arbetar med innovation och implementering av teknik inom vård och hälsa. Hon har 4 års praktisk erfarenhet av digitalt guidad fysioterapi/träning. Hon föreläser regelbundet och har 10 års erfarenhet av arbete som personlig tränare respektive fystränare inom elitfotboll.
 
Kompetensområden
Fysioterapi, Idrottsmedicin, eHälsa och beteendepsykologi.
 
Utbildning
Leg. Fysioterapeut masterexamen i Idrottsvetenskap
Porträtt bild av vår rektor Carl Norell

Carl Norell

Personlig tränare, Fysioterapeut och Löpcoach

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare och har hjälpt både elitaktiva och motionärer. Han har en stor erfarenhet av löpning och är Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.

Kompetensområden
Prestationsinriktad träning för ökad uthållighet, idrottsspecifik mobilitet och styrka för konditionsidrottare.

Utbildning
Leg Fysioterapeut
Arbetsfysiologi
Idrottsvetenskap och idrottsmedicin
Personlig Tränare

Porträttbild av vår lärare Christian Hallberg

Christian Hallberg

Personlig tränare och utbildare

Christian har arbetat som PT sedan 2016 och genomfört över 13.000 PT-sessioner. Han har ingått i lärarkåren på Tränarakademin sedan 2018 och även vidareutbildat många befintliga tränare inom SATS.

Kompetensområden
Styrketräning, löpning, padel- och tennisfys, mobilitetsträning och rollen som PT

Utbildning
Lic. Personlig Tränare
Dipl. Löpcoach
Diverse vidareutbildningar inom styrka, mobilitet, skadeförebyggande träning, löpning och explosivitet.

Porträttbild av vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Hälsovetare, Hälsostrateg och Personlig tränare
Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag, grupper med också som coach mot enskilda personer.
 

Kompetensområde
Arbetsliv och hälsa, beteendeförändringar och idrottspsykologi

Utbildning
Hälsopedagogprogrammet GIH
Vidareutbildningar inom folkhälsa, idrottsvetenskap och
Motiverande samtal

Jessica

Jessica Unogård

Personlig tränare och testledare

Jessica är en träningsentreprenör med stort erfarenhet av att coacha både online och on-site. Till vardags driver hon sitt egna företag CoachJuno där hon tränare människor mot bättre hälsa och prestationer. Jessica arbetar också som konsult på Aktivitus test- och prestationsklinik i Stockholm.

Kompetensområden
Uthållighet, gruppträning, onlinecoaching och tester

Utbildning
Personling Tränare Tränarakademin

Porträttbild av vår lärare Jimmy Englund

Jimmy Englund

Leg Fysioterapeut, Personlig tränare och löpcoach

Jimmy har gedigen kunskap om rehabilitering av skador i rörelseapparaten och har över 13 års erfarenhet av arbete inom tränings och hälsobranschen. 

Kompetensområden
Rehabilitering och skadeförebyggande träning, tillämpning av kunskaper inom idrottsmedicin.

Utbildning
Leg Fysioterapeut
Personlig tränare
Olika träningsrelaterade utbildningar

Porträttbild av vår lärare Mikael Flockhart

Mikael Flockhart

Forskare, idrottsfysiolog och tränare

Mikael är disputerad inom idrottsfysiologi vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm har mångårig erfarenhet som tränare. Mikael har stor kunskap kring uthållighetsidrott, prestation och hälsa. Han har en karriär som cyklist med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB.

Kompetensområden
Träningsfysiologi, prestation inom idrotten, testning och utvärdering, träning för hälsa.

Utbildning
Doktor i idrottsvetenskap, inriktning fysiologi.

Vår lärare Marcus Moberg

Marcus Moberg

Näringsfysiolog, Forskare och lärare vid GIH

Marcus arbetar vid GIH där han bl.a forskar på hur olika träningsformer och nutrition påverkar muskelmassan. Han är specialinriktad på idrottsnutrition och kosttillskott. Marcus är också en flitigt anlitat föreläsare inom nutrition.

Kompetensområden
Idrottsnutrition, Fysiologi och Träningslära

Utbildning
Doktor i idrottsvetenskap inriktning idrottsfysiologi, MSc Näringsfysiologi

Jonatan

Jonathan Grape

Personlig tränare och utbildare

Jonathan har jobbat som personlig tränare sedan 2014 och har under denna tid stött på det mesta inom yrket. Han har utbildat internt på SATS sedan 2018 inom grundrörelser, tyngdlyftning och handstående

Kompetensområden
Styrketräning, flexibilitet, mobilitet och rollen som PT

Utbildning
Lic. Personlig tränare
Vidareutbildningar inom styrka, tyngdlyftning, mobilitet, coachning och gymnastik.

Vår lärare Emil Boijsen Moller

Emil Bojsen-Møller

Idrottsfysiolog och forskare
Emil är doktorand på GIH där han forskar om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet och stillasittande. Emil har stor kunskap kring hur kognitiva funktioner och hjärnans förmåga att anpassa sig till erfarenheter påverkas av olika rörelsemönster. Utöver sin akademiska bakgrund har Emil en gedigen erfarenhet från idrottsutövande.
 
Kompetensområde
Effekten av fysisk aktivitet på hjärnans funktion och struktur, Motorisk
inlärning, Neurofysiologi.
 
Utbildning
BSc Sports Science &
MSc Human Physiology 
 
Vår lärare Jakob Dehnisch

Jakob Dehnisch

Civilingengör och Entreprenör

Jakob har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat med marknadsföring och försäljningsstrategier på några av Sveriges största företag. Jakob har också startat och drivit flertalet framgångsrika start-ups. Utöver sin erfarenhet från att starta företag har Jakob även en gedigen bakgrund inom idrotten.

Kompetensområden
Marknadsföring och Entreprenörskap

Utbildning
Civilingenjör

Vår lärare Christian Munth

Christian Mundt

Elitlöptränare och fystränare

Christian är en av de mest meriterade löptränarna i Sverige med stora framgångar på Marathon, SM och VM.

Han har lång erfarenhet av träningsplanering, coachning och utveckling av löpare. Till vardags driver han Team Mundt där han coachar och tränar flera av våra främst löpare.

Kompetensområde
Prestationsinriktad träning och träningsplanering inom löpning
 
Utbildning

Fystränarutbildningen på Bosön
Diverse träningsrelaterade utbildningar

.

catarina

Catarina Henriksson

Längdskidtränare och Personlig tränare

Catarina har själv gått och arbetat på skidgymnasium men jobbar idag i det egna företaget "Träningsinspiratören" där hon jobbar med både elitmotionärer och nybörjare med träningsupplägg och teknikutveckling.

Kompetensområden
Utveckling och coachning inom längdskidåkning. Tenikutveckling inom längdskidåkning.

Utbildning
Specialidrott på GIH

Rulla till toppen