Bli "go to" tränaren inom konditions-utveckling

Vi ger dig förmågorna du behöver för att bli en ledstjärna inom träning och coaching för bättre kondition och uthållighet

halsotranare

Bli tränaren med spetskunskap i ett område som väldigt få tränare förstår!

Idag tränar 42% av de aktiva svenskarna med syftet att bygga en bättre kondition och uthållighet vilket är riktigt roligt. Samtidigt har 46% av svenskarna en hälsofarligt låg kondition och behöver öka sin fysiska aktivitet.

Graf som visar de främsta anledningarna till att svenskarna tränar

Som tränare och PT har du möjlighet att bli unik genom att hjälpa dessa människor att nå sina träningsmål och bibehålla kontinuiteten i sin träning.

Allt du egentligen behöver är ett intresse för kondition- och uthållighetsträning och viljan att bygga en djupare förståelse för dessa ur ett prestations- och hälsoperspektiv. 

Resten - förmågan att framgångsrikt kunna coacha dina klienter mot olika mål inom kondition och uthållighet ger vi dig under utbildningen Endurance Training Specialist.

CERT. ENDURANCE TRAINING SPECIALIST

Diplom och certifikat för vår utbildning Endurance training specialist

 

Certifierad Endurance Training Specialist är en unik vidareutbildning för dig som vill coacha individer och/eller grupper mot bättre kondition och uthållighetsförmåga.

För att ge dig de evidensbaserade kunskaper och förmågorna som du behöver för att skapa framgång i arbetet som konditionsinriktad tränare har vi rekryterat några av Sveriges skarpaste forskare och praktiker som lärare till utbildningen.

Utbildningen riktar sig till dig som vill ligga i framkant kunskapsmässigt och bli en ledande tränare inom områdena konditionsinriktade träningsmetoder, konditionstester/analyser och träningsplanering.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat andra samt ha viljan att skapa bättre kondition för privatpersoner, idrottare eller företag.

Vi ger dig kunskapen och verktygen som krävs för att bli ledande inom uthållighetsinriktad coachning

Utbildningen ger dig senaste forskningen och med den spetskunskap som behövs för att skapa träningsupplägg och pass som tar klienten mot målet. Kunskaper och metoder som du kan använda dig av vid träning av klienter både utomhus och i gymmiljö.

Efter utbildningen kommer du kunna leverera flertalet efterfrågade tjänster som exempelvis flertalet konditionstester, träningsprogram för löpning och cykel, generell konditionsutveckling, löptekniksanalyser, styrke- och rörlighetsträning för konditionsutövaren.

Utveckla kondition och uthållighet hos både individuella klienter och grupper

Lär dig hur du kan arbeta framgångsrikt med konditionsträning på grupp- och individnivå

Träna dina klienter inom styrka och rörlighet för bättre uthållighetsprestation

Lär dig hur du bygger fysisk träning för att förbättra kraft och effektivitet i löpning, cykel och roddmaskin

Individanpassa dina träningsprogram

Lär dig förstå klientens förutsättningar, svagheter och styrkor och bygg träningsprogram som verkligen ger effekt och tar klienten mot målet 

Träna kunder på en optimal intensitet relativt syfte

Lär dig hitta rätt intensitet för klienterna med hjälp av pulszoner, wattzoner eller hastighetszoner

Collage över PT-utbildningen på Bosön

...i en miljö som främjar utveckling

När du går vår utbildning gör du det på Sveriges modernas idrottsanläggning (Riksidrottsförbundets anläggning) ute på Bosön. Här sker majoritet av all lärarled undervisning. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till den senaste tekniken och Stockholms vackraste natur ger det dig fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

INTRODUKTION AV DINA LÄRARE

Ta del av tusentals timmar med samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från Sveriges främsta experter. Du kan vara trygg med att våra lärare redan har gjort jobbet (d.v.s. Du slipper lägga ner tusentals timmar av arbete på att försöka lista ut vilka verktyg som ger mest effekt). Vi vill lära dig de verktyg och metoder som ger de bästa resultatet för dina kunder, allt baserat på aktuellt forskning och våra experters kliniska erfarenhet.

Löptekniksutveckling, allmän träningsdesign och styrkeutveckling inom konditionsidrott Carl Norell

Carl är en av Sveriges mest erfarna personliga tränare och fysioterapeuter inom området kondition och uthållighet. Han är också grundare respektive rektor på Konditionsidrott. Carl har en lång erfarenhet som fysioterapeut/tränare där han arbetat med både landslagsaktiva och motionärer. Han har sin spets inom löputveckling och triathloncoachning och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och tränare området.

Vår lärare Carl Norell

MikaelFlockhart

Test av konditionsnivåer och metodik för effektiv konditionsutveckling Mikael Flockhart

Mikael är idrottsfysiolog och forskare på ”Enheten prestation och träning på GIH” och jobbar även parallellt som tränare. Mikael har stor kunskap kring förbättring och utvärdering av konditionsnivåer. Mikael har också stor erfarenhet av idrottsliga prestationer med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB.

Träningsplanering och taktiker för framgång inom triathlon och konditionsträning Clas Björling

Clas är en av Sveriges absolut mest framgångsrika triathleter och multisportare genom tiderna. Han har mycket stor erfarenhet av egen prestation och coachning inom triathlon, duathlon, löpning och multisport.

clas

christian_munth

Effektiv träningsplanering och coachning av löpare Christian Mundt

Christian är en av de mest meriterade löptränare i Sverige och har nått fantastisk framgång de senaste åren med stora framgångar inom sitt egna team. Han är fd elitlöpare med en gedigen utbildningsbakgrund och har lång erfarenhet av träningsplanering, coachning och utveckling av löpare. Till vardags driver han Team Mundt där han coachar och tränar flera av Sveriges främsta löpare.

Rörlighetsträning för ökad framgång inom triathlon, simning, cykel och löpning Jimmy Englund

Jimmy är en av Sveriges absolut mest erfarna och pålästa tränare/fysioterapeuter när det kommer till rörlighetsutveckling av konditionsidrottare. Han har stor erfarenhet av eget idrottande och hjälper allt från OS-satsande löpare till cykelmotionärer mot bättre rörlighet och funktion i sin idrott.

Vår lärare Jimmy Englund

Några ord från tidigare studenter...

UTBILDNINGSINNEHÅLL

Utbildningen Cert. Endurance Training Specialist består av 13 st. unika moduler fördelat på 3 st kurser. Du kan gå samtliga kurser på en gång eller dela upp utbildningen under flera utbildningstillfällen. Under varje kurshelg ges fristående kunskaper som du oavsett om du väljer att gå hela utbildningen kommer ha stor praktisk nytta av. 

KURS 1: Konditionstester och träningsdesign inom konditionsidrott

Vi tar dig från att ha en begränsad förståelse för konditionstester och konditionsutveckling till att efter kursen med självförtroende kunna arbete med tester och träningsdesign. Vi lär dig hur du höjer konditionen på ett individanpassat sätt med hjälp av tester och analyser samt hur du utvecklar motionärer och aktiva mot bättre uthållighetsprestation.

 • Online inför kursstart: Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Vi ger dig en vetenskaplig och relevant bakgrund kopplat till det lärarledda innehållet. Vi förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till tester av konditionsnivåer och utveckling av kondition. Du får en fysiologisk bakgrund till tester och en teoretisk förståelse för hur tester utförs och tolkas med både motionärer och erfarna konditionsidrottare. Du lär dig också vilka värden tester kan ge dig och din klient. Du kommer efter modulen ha djupare förståelse och kunna förankra nya tränarförmågor via active learning i de lärarledda modulerna

 • Modul 1: Testmetodik och leverans av olika effektiva konditionstester

  Vi lär dig att utföra och förstå användbara konditionstester vilka utvärderar syreupptag, mjölksyratröskel och potential inför olika typer av lopp och konditionsutmaningar.

 • Modul 2: Fältbaserade tester för att förstå klientens profil och förutsättningar

  Vi lär dig hur du strukturerar och utför effektiva konditionstester utomhus. Du får en god förståelse för hur klienten framför dig behöver träna för att bygga sina svagheter och styrkor.

 • Modul 3: Bygga individanpassade pass och program för utveckling av kondition och uthållighet

  Vi lär dig planera träning och bygga pass framgångsrikt för bättre triathlonprestation, cykelprestation och generell uthållighet. Du kommer kunna variera träningen och bygga pass på olika sätt för att skapa goda resultat. Vi lär dig arbeta med träning med fokus på motionärer och vägleder dig så att du kan skapa upplägg för individen framöfr dig. 

 • Modul 4: Genomföra strukturerade och engagerande konditionspass för olika typer av kunder

  Vi lär dig att coacha och genomföra träningspass med kund på olika sätt för cykel, löpning och andra konditionsaktiviteter. Du kommer kunna registrera och följa klientens utveckling framgångsrikt. Du får också god förståelse för hur du styr träningspass med puls, watt eller hastighet anpassat till klientens individuella zoner.

KURS 2: Styrke- och rörlighetsutveckling inom konditionsidrott

Vi tar dig från att ha en begränsad förståelse kring hur styrketräning och rörlighetsträning påverkar uthållighetsprestation till att kunna bygga träningsupplägg och specifika pass som ökar uthållighetsförmåga i olika konditionsidrotter. 

 • Online inför kursstart: Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Vi ger dig en teoretisk bakgrund kopplat till det lärarledda innehållet. Vi förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till hur och varför styrketräning/rörlighetsträning ska bedrivas på olika sätt när klienten vill utvecklas inom konditionsinriktade mål. Du kommer efter modulen ha djupare förståelse och vara redo att förankra nya tränarförmågor i de lärarledda modulerna som till stor del ges via active learning.

 • Modul 5: Övningar som utvecklar specifik styrka och rörlighet hos löpare och konditionsaktiva

  Vi lär dig de viktigaste grundkunskaperna och taktikerna som behövs för att kunna utveckla och instruera övningar vilka hjälper de konditionsaktiva klienterna mot framgång.

 • Modul 6: Bygga och planera styrketräning och rörlighetsträning för löpare och konditionsaktiva

  Vi lär dig hur du ska tänka och göra för att pass och programupplägg ska bli resultatgivande vid träning av konditionsinriktade klienten. Du får en god förmåga till planera och integrera styrke- respektive rörlighetsträning med konditionsträning.

 • Modul 7: Screeening av rörlighet respektive styrka hos konditionsidrottare

  Vi lär dig att analysera nivån på rörlighet relativt de kravbilder som finns inom konditionsidrotter. Du kommer också kunna designa och instruera olika typer av övningar anpassat till analyserna. Vi ger dig också förståelsen som krävs för att sätta specifika mål för hur stark och rörlig klienten behöver bli för att hantera idrottens teknik framgångsrikt.

 • Modul 8: Framgångsrikt och effektivt genomförande av pass som utvecklar löparens rörlighet och styrka

  Vi lär dig hur du vägleder klienten genom olika typer av styrke- respektive rörlighetsinriktade pass. Du kommer få förmågan att engagera klienten i olika typer av miljöer och kunna registrera utveckling gentemot mål på ett effektivt sätt.

KURS 3: Löpteknik och träningsplanering för löpare

Vi ger dig en mycket god förståelse för teknikutveckling och träningsdesign när det kommer till träning av löpare.

 • Online inför kursstart: Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Vi ger dig den viktiga grundförståelsen för pass och programupplägg inom löpning. Vi förankrar de viktiga grundkunskaper kopplat till löpningens fysiologi och träningslära vilket medför att planering och design av pass förbättras. Du kommer också få teoretisk och praktisk förståelse för hur du som tränare utvecklar löpteknik på ett framgångsrikt sätt.

 • Modul 10: Analys och utveckling av effektiv löpteknik

  Vi lär dig att analysera teknik och bedöma vilka förändringar som behöver göras för att klienten ska bli mer energisnål i sitt löpsteg och kunna prestera bättre.

 • Modul 11: Teknikträning för effektivare och skonsammare löpsteg

  Vi lär dig vilka metoder som fungerar bra för träning och coachning av löpteknik. Med de nya förmågorna kommer du kunna hjälpa klienten mot ett skonsammare löpsteg som även går fortare. 

 • Modul 12: Grundläggande passdesign inom löpning

  Vi lär dig att skapa flertalet löppass på ett framgångsrikt sätt och hur dessa ska doseras respektive anpassas till individen. Du kommer kunna förstå vilka vägar du ska ta för att utveckla olika delar i klientens löpfömåga. Vi lär dig också hur olika delar i ett pass ska komponeras för att klienten ska uppleva fart och driv i steget.

 • Modul 13: Design av löppass, programupplägg och löpcoaching på bana och i gymmiljö

  VI lär dig att planera löpträning framgångsrikt för att utvecklas och nå olika typer av mål inom löpning. Vi ger dig också verktygen som behövs för att framgångsrikt sätta mål, följa utvecklingen och coacha löparen i olika typer av miljöer.

Du får fyra unika bonusar när du anmäler dig till alla kurshelger

Onlineföreläsningar inför kursstart

Tillgång till samtliga onlineföreläsningar från kursen i ett år. 

Övningsbank

Du får tillgång till vår övningsbank för teknikutveckling inom löpning.

Unika protokoll och guider

Du får tillgång till olika protokoll och "how-to guider" för att testa och utvärdera dina kunder.

Artiklar

Tillgång till artiklar som summerar viktig forskning och som hjälper dig att lättare applicera olika metoder. 

Värdet Du och Dina kunder kommer få av utbildningen

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom kondition- och uthållighetsträning. Kunskaper som vårt team förankrat genom tusentals timmar praktiskt arbete och förankring av aktuell evidens i området (ovärderligt!)

→ Kunskaper som kommer göra din kompetens som tränare unik och som är mycket svår att få paketerad någon annanstans.

→ Kunskaper du kan använda till att sälja och leverera konditionsinriktade tjänster mot företag och privatpersoner.

→ Kunskaper du kan använda för att ta klienter mot deras olika konditions- och uthållighetsrelaterade mål

→ Kunskaper om vilken träning som utvecklar olika typer av konditionsfaktorer mest effektivt

Sammanfattningsvis ger utbildningen kunskaper och verktyg som inte bara kommer att göra dig till en bättre och mer passionerad coach utan även ge dig ett större kundunderlag, ökad retention och nöjdare kunder.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga helger tillsammans med våra lärare och alla de andra passionerade studenterna du kommer träffa ute på Bosön och på Mornington Sportcenter i Stockholm.

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Gå samtliga kurser på en gång eller välja att gå enstaka kurser i den ordning som passar dig. Under varje kurs ges fristående kunskaper som du oavsett om du väljer att gå hela utbildningen kommer ha stor praktisk nytta av.

Se höstens schema här >>

Se vårens schema här >>

Vanliga frågor

Detaljerat schema till utbildningen

Ladda ner senaste : schemat här >>

Var äger utbildningen rum och hur fungerar det med boende?

Plats & boende: 

Utbildningen levereras på Riksidrottsförbundets idrottscentrum på Bosön, Stockholm (vägbeskrivning här).

Gratis parkering finns på plats och det går även bra att åka kommunalt (se sl.se för reseplanering). Vid bokning av boende på Bosön Hotell ges rabatterat pris när ni hänvisar till Tränarakademin.

När ni bor på Bosön har ni även gratis tillgång till deras olika träningsytor. 

Mat och fika ingår alla dagar

Vilka kursstarter finns att välja mellan?

Kursstarter finns under både höst- och vårtermin. Schemat för dessa kursstarter finns ovan. 

Saknar du info om framtida kursstarter är du välkommen att kontakta oss.

Vem riktar sig utbilningen till?

Utbildningen riktar sig till dig som är passionerad för utveckling av människor och har en utbildningserfarenhet inom träning sen tidigare.

För att gå utbildningen behöver du även någon typ av erfarenhet av att ha tränat andra människor. 

Är du osäker på om du har tillräckliga förkunskaper eller en annan bakgrund än ovan är du välkommen att kontakta oss.

Hur kan jag delbetala utbildningen?

I samarbete med Human finans erbjuder vi möjligheten att delbetala utbildningen räntefritt i 24 månader. Läs mer och ansök här.

Måste jag närvara på alla moment för att få min ackreditering?

Ja du måste närvara alla dagar för att få din certifiering från oss. Det går dock bra att komplettera missad undervisning vid ett senare tillfälle. Kostnaden för komplettering är 2500 kr per dag eller 650 kr om du blivit sjuk under kursen och har läkarintyg. 

Kan jag dela upp utbildningen?

Varje kurshelg räknas som ett separat utbildningsblock. Detta innebär att du kan gå dessa kurshelger fristående. För att bli Certifierade health specialist behöver du gå alla tre kurshelger 2 år.  

Vad händer om jag blir sjuk under utbildningen?

Om du blir sjuk under utbildningen och har läkarintyg har du möjlighet att komplettera missad undervisning vid nästa utbildningsstart. Kostnaden för komplettering är 650 kr per dag. Missar du en utbildningsdag utan giltig anledning är kostnaden 2500 kr per dag.

Scroll to Top