Träna individer och lag till bättre prestationer

Med hjälp av funktionell anatomi, tekniklära och aktuell kunskap inom träningsdesign

Lär dig verktygen för att öka styrkan, snabbhet och mobilitet hos klienten

Känner du igen nedan?

Nu känner jag kontroll i övningen och känner mig stark i höften! - Tack Coach!

Knät och axeln smärtar inte längre när jag tränar - Så kul att att kunna träna pressar igen!

Äntligen har jag lyft mitt pb i markyft - träningen har verkligen gett effekt!

Jag har blivit mycket snabbare i min idrott sen vi började med fysträningen - fotbollstränaren hälsar och tackar!

Det här är kommentarer vi gärna vill höra från våra klienter som tränare.

Tränarna som får höra det här dagligen har ofta en sak gemensamt.

De förstår kroppens uppbyggnad, dess funktion och hur man ska applicera detta till styrketräning och rörlighetsträning.

De har också god förståelse för teknik och träningsdesign när det kommer till utveckling av maxkraft, power och snabbhet.

Kunskaper och förmågor du bygger under vår utbildning till Cert. Strength and Mobility Specialist.

CERT. STRENGTH AND MOBILITY SPECIALIST

Diplom och certifikat för vår utbildning strenght and mobility specialist

 

Certifierad Strength and Mobility Specialist är en vidareutbildning för dig som vill få förmågor vilka hjälper dig coacha individer och/eller grupper mot bättre styrka, snabbhet och rörlighet på ett evidensbaserat och resultatgivande sätt. Förmågor och lärdomar kring rörelse- och kraftutveckling som inte hinns med i de grundläggande tränarutbildningarna.

Utbildningen riktar sig till dig som vill ligga i framkant kunskapsmässigt inom områdena applicerad biomekanik för grundrörelserna, träningsmetoder vid snabbhetsträning och individanpassad rörlighets- och styrketräning.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat andra samt ha viljan att utveckla rörelseförmåga på ett framgångsrikt sätt hos klienter.

Vi ger dig förmågorna så att du kan bli en ledare inom styrke- och rörlighetsutveckling

Utbildningen ger dig den senaste forskningen och den praktiska spetskunskap som behövs för att kunna skapa övningar och pass på ett sätt som utvecklar rörelseförmågan. Du kommer bli trygg i din coachning oavsett om det gäller att öka styrkan, rörligheten eller snabbheten i olika rörelser.

Efter utbildningen kommer du kunna leverera flertalet efterfrågade tjänster som exempelvis screening och utveckling av rörlighet, styrka och snabbhet på ett individanpassat sätt. Du kommer också kunna bygga träningspass och övningar till idrottare som effektivt ökar deras förmåga till acceleration och riktningsförändringar. 

Öka maxkraft och power hos dina klienter

Lär dig designa träning och vägleda klienter i övningar för framgångsrik utveckling av maxstyrka och power

Utveckla rörelseförmåga hos din kunder

Lär dig hur du bygger fysisk träning för att förbättra kraft och smidighet enligt den senaste forskningen och den funktionella anatomin

Individanpassa din styrke- och rörlighetsträning

Lär dig hur du skapar individanpassade övningar baserat på klientens erfarenhet, kroppens biomekanik och vilka mål som klienten strävar emot

Öka snabbhet och acceleration hos idrottare

Lär dig förstå grunderna för höghastighetslöpning och hur du framgångsrikt utvecklar teknik, fart och riktningsförändringar med olika typer av metoder och övningar.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

En utbildningsmiljö i världsklass

När du går vår utbildning gör du det på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön.

En plats som fostrat många av vår mest folkkära och framgångsrika idrottare och tränare. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till lokaler och utrustning i absoluta toppklass ger dig en utbildning på Bosön också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

INTRODUKTION AV DINA LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under utbildningen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Maxstyrka och power Stefan Ågren

Stefan är en av Sveriges mest erfarna tränare och meriterade atleter när det kommer till maxkraft och powerlifting. Han har hjälpt klienter på absolut högsta nivå och har egen erfarenhet inom strongman, tyngdlyftning och styrkelyft. I sitt egna idrottande har han bland annat kammat hem sm-guld i alla dessa grenar.

Stefan Ågren

Vår lärare Joakim Svedberg

Snabbhetsträning - acceleration, riktningsförändringar och maxfart  Joakim Svedberg

Joakim är en av Sveriges mest erfarna och välutbildade sprinttränare/fystränare. Han har hjälpt klienter inom både friidrotten och lagidrotten på högsta nivå. När det kommer till utveckling av power, explosivitet och snabbhet är Joakim en tränare som kan vägleda dig mot framgång.

Några ord från tidigare studenter...

UTBILDNINGSINNEHÅLL

Cert. Strength and Mobility Specialist består av 12 st moduler fördelat på 3 st lärarledda helgkurser. Du kan gå samtliga kurser på en gång eller dela upp utbildningen. Varje kurshelg ger fristående kunskaper som ger stor praktisk nytta oavsett om du går hela kursserien eller inte. De lärarledda kurshelgerna kompletteras även med lärorika onlineföreläsningar. 

KURS 1: Funktionell anatomi & effektiv rörelseutveckling

Vi tar dig från att ha en begränsad förståelse för biomekanik och individanpassad rörelseutveckling till god kompetens inom mobilitetsträning anpassat till den funktionella anatomin. Stort fokus kommer riktas mot utveckling av mobilitet i fotled, höftled och bål.

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Vi förankrar viktiga grundkunskaper kring applicering av biomekanik och funktionell anatomi till mobilitetsträning. Du får lära dig bakgrund till olika metoder och flertalet viktiga principer kring övningsdesign. Du kommer efter modulen ha bättre förståelse för mobilitetsträning och vara redo att förankra flertalet praktiska förmågor under de lärarledda modulerna.

 • Modul 1: Funktionell anatomi för grundrörelser

  Vi går igenom kroppens anatomi och biomekanik med direkt koppling till våra grundrörelser och förklarar exempelvis hur du utvecklar klienten för framgångsrik knäböjning.

 • Modul 2: Grundrörelsen knäböj

  Vi lär dig de viktigaste hörnstenarna för knäböjning, applicerar anatomi till rörelsen och visar dig hur du får den unika individen framför dig att utvecklas i utförandet.

 • Modul 3: Grundrörelsen höftfällningar

  Vi lär dig de viktigaste hörnstenarna för höftfällningar, applicerar anatomi till rörelsen och visar dig hur du får den unika individen framför dig att utvecklas i utförandet.

KURS 2: Effektiv utveckling av maxkraft och power

Vi tar dig från att ha en begränsad förståelse för biomekanik i styrketräningens grundrörelser till att bli trygg och ledande kring hur man applicerar den kunskapen till framgångsrik anpassning och design av övningar. Du kommer i den här kursen få den viktiga tränarförmågan att applicera biomekanik och funktonell anatomi till individanpassa träning i grundröresler framgångsrikt.
 

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Du får en teoretisk förståelse kring applicering av funktionell anatomi till styrketräning i kroppens grundrörelser. Du får också en fördjupning kring olika metoder för styrkeökning och kommer förankra flertalet viktiga principer och taktiker inom övningsdesign. Du kommer efter modulen dels vara förberedd för den lärarledda delen och även förstå rörelseutveckling och träning av olika styrkekvaliteter bättre. 

 • Modul 5: Teori och vetenskap kopplat till maxstyrka

  Vi går igenom teori och vetenskap kopplat till framgångsrik utveckling av maxstyrka

 • Modul 6: Teori och vetenskap kopplat till power

  Vi går igenom teori och vetenskap kopplat till utveckling av power

 • Modul 7: Framgångsrik utveckling av maxstyrka

  Vi vägleder dig till effektiva metoder, övningar och faktorer som hjälper dig lyckas med coaching mot ökad maxstyrka.

 • Modul 8: Framgångsrik utveckling av power

  Vi vägleder dig till effektiva metoder, övningar och faktorer som hjälper dig att lyckas med coaching mot ökad power och explosivitet.

KURS 3: Snabbhetsträning och löpteknik för maximal fart

Vi tar dig från att ha en begränsad förståelse för fysträning av maximal hastighet, riktningsförändringar och acceleration till att förstå hörnstenarna vid träning av kvaliteterna. Du kommer kunna lyfta dina adepters teknik och bygga övningar på ett säkert och resultatgivande sätt. Du kommer efter det här blocket kunna leda klienter mot högre explosivitet och spänst inom löpning och resonera om varför teknik och övningar ska tränas på olika sätt.
.

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Du får inför den lärarledda delen en fördjupning kring olika metoder för träning av snabbhet respektive explosivitet och kommer förankra flertalet viktiga principer i området. Vi kommer även ge dig en vetenskaplig bakgrund till sprintteknik och löpstegets biomekanik. Kunskaper som kommer göra dig extra förberedd och medföra bättre lärande under de två lärarledda dagarna.

 • Modul 9: Träning och utveckling av accelerationsförmåga

  Vi lär dig de viktigaste grundkunskaperna för effektiv teknik gällande acceleration i olika typer av löpning. Du kommer förstå hörnstenar för biomekanik respektive träningsmetodik relativt acceleration och kunna applicera den kunskapen till hur du bygger övningar, förbättrar teknik och individanpassar träningsupplägg på ett säkert och framgångsrikt sätt.

 • Modul 10: Träning och utveckling av maximal hastighet inom löpning

  Vi lär dig de viktigaste grundkunskaperna för effektiv teknik gällande höghastighetslöpning i olika typer av idrotter. Du kommer förstå hörnstenar för biomekanik respektive träningsmetodik relativt maxfart och kunna applicera den kunskapen till hur du bygger övningar, förbättrar teknik och individanpassar träningsupplägg på ett säkert och framgångsrikt sätt.

 • Modul 11: Träning och utveckling av förmåga till hastighetsförändring

  Vi lär dig de viktigaste grundkunskaperna för effektiv teknik gällande hastighetsförändring i olika typer av löpning. Du kommer förstå hörnstenar för biomekanik respektive träningsmetodik relativt hastighetsförändring och kunna applicera den kunskapen till egen coachning.

 • Modul 12: Träning och utveckling av riktningsförändringar inom idrott

  Vi lär dig de viktigaste grundkunskaperna för effektiv teknik gällande riktningsförändringar i olika typer av idrotter. Du kommer förstå hörnstenar för biomekanik respektive träningsmetodik relativt riktningsförändringar och kunna

Värdet Du och Dina kunder kommer få av utbildningen

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom styrketräningens biomekanik, mobilitetsökning och fysträning för snabbhet och explosivitet. Kunskaper som vårt team förankrat genom tusentals timmar praktiskt arbete och förankring av aktuell evidens i området (ovärderligt!)

Kunskaper som kommer göra din kompetens som tränare unik och som är mycket svår att få paketerad någon annanstans

Kunskaper du kan använda för att leverera dina träningstjänster på ett tryggare och mer framgångsrikt sätt

Kunskaper du kan använda för att lyckas ta klienter mot deras olika mål inom styrka, löpspänst och rörlighet.

Kunskaper om varför vi väljer att utföra övningar och pass på olika sätt ur ett träningsmetodiskt och biomekaniskt perspektiv.

Sammanfattningsvis ger utbildningen kunskaper och verktyg som inte bara kommer att göra dig till en bättre coach utan även ge dig ett större kundunderlag, ökad trygghet och nöjdare kunder.

Bonusar du får när du anmäler till samtliga moduler

Onlineföreläsningar

Tillgång till samtliga onlineföreläsningar från kursen i ett år. 

Övningsbank

Du får olika typer av filmer som förtydligar olika aspekter kring teknik och övningsdesign.

Unika protokoll och guider

Du får tillgång till olika protokoll och "how-to guider" för att testa och sätta ihop program.

Artiklar

Tillgång till artiklar som summerar viktig forskning och som hjälper dig att lättare applicera olika metoder. 

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Gå samtliga kurser på en gång eller välja att gå enstaka kurser i den ordning som passar dig. Under varje kurs ges fristående kunskaper som du oavsett om du väljer att gå hela utbildningen kommer ha stor praktisk nytta av.

Schema vår >>  |  Schema höst >>

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Vanliga frågor

Scroll to Top