Diplomerad Health Coach

Lyft klientens motivation och designa träning för bättre hälsa

Under kursen får du lära dig hur du motivera och skapar engagemang hos dina kunder genom samtal och träningsdesign som främjar hälsa. Du kommer också få lära dig att använda träning som ett verktyg för att reducera stress och öka den kognitiva förmågan samt att genomföra olika hälsoanalyser och tester. Förmågor och kunskaper som blir allt mer avgörande för den moderna tränaren. Vi lär dig även hanterar klienter med olika medicinska besvär.

Under kursen får du träffa några av Sveriges främsta expert på hälsa och beteendeförändring.

Utbildningen består av två heldagar praktisk utbildning på Bosön och två st. schemalagda onlineträffar samt ett gediget förinspelat material med föreläsningar och övningar.

Efter fullföljd kurs erhålles ett DIPLOM som bevisar dina nya kunskaper och förmågor.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna använda träning och beteendeförändring för att skapa ökad hälsa hos privatpersoner och organisationer.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat eller annan utbildningserfarenhet.

Mockup app (2)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Under utbildningen kommer du bygga upp en rad förmågor som gör det möjligt för dig att på ett effektivt sätt öka hälsan hos både privatpersoner och organisationer. Förmågor som innefattar motiverande samtal för att skapa motivation, design av träningsupplägg som främjar hälsa både mentalt och fysiologiskt samt förmågan att testa och analysera hälsa utifrån en rad hälsoparametrar.

 • Flexibla onlinestudier inför kursstart

  Du förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till mental och fysisk hälsa respektive olika hälsofrämjande träningsmetoder. Du kommer efter modulen att ha en djupare teoretisk förståelse för hälsa och vara redo att börja omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiken.

 • Modul 1: MI - Evidensbaserad metod för att höja klientens motivation och engagemang

  Under denna digitala live modul lär vi dig grunderna inom motiverade samtal och hur du kan använd MI för att öka engagemang och motivation hos dina klienter.

 • Modul 2: Utvärdera klientens fysiska och psykiska hälsa

  Under denna digitala live modul går vi igenom olika sätt att analysera hälsa. Vi kommer också gå igenom hur man kan test och analysera fysisk- och mental hälsa på olika sätt.

 • Modul 3: Motiverande samtal med klienten

  Under denna workshopdel ute på Bosön kommer du applicera det du lärt om MI i tidigare moduler genom att få praktisera motiverande samtal tillsammans med dina kurskamrater och lärare.

 • Modul 4: Träningsupplägg för ökad hälsa

  Under denna del ute på Bosön kommer du lära dig att skapa och designa effektiva träningsupplägg som främjar hälsan.

 • Modul 5: Hälsoanalys på klienter

  Under denna praktiska del ute på Bosön kommer du få lära dig att både analysera och testa olika hälsoparametrar.

 • Modul 6: Träna klienter med medicinska besvär

  Under denna praktiska del ute på Bosön kommer du få lära dig att träna kunder med vanliga medicinska besvär.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla resultatgivande och hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag och grupper Anja har en kandidatexamen som hälsovetare med lång praktiska erfarenhet från exempelvis Psoriasisförbundet, Stödlinjen och Svenska Gymnastikförbundet

Lousie Gottlind

Louise Gottlind

Louise Gottlind arbetar med innovation och implementering av teknik inom vård och hälsa. Louise har en Masterexamen Idrottsvetenskap och en lång praktisk erfarenhet av digitalt guidad fysioterapi/träning. Hon föreläser regelbundet och har över 10 års erfarenhet av arbete som personlig tränare och fystränare

jimmy_englund

Jimmy Englund

Jimmy är utbildad PT. löpocoach och fysioterapeut och har en gedigen kunskap om rehabilitering och prestationsinriktad fysträning för konditionsidrottare. Han arbetar till vardags med både elitaktiva konditionsidrottare och motionärer i syfte att träna dem mot både bättre prestation och smärtfrihet.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

A beautiful mature woman is doing squat exercises with personal trainer in the park, dressed in a black suit with an EMS electronic simulator to stimulate her muscles.

Diplomerad Health Coach

6.995kr

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

→ Kunskaper om vilken träning som utvecklar hjärnhälsa och mental kapacitet

→ Kunskaper om hur du bygger träningspass för att skapa bättre hälsa

→ Kunskaper om hur du använder metoden Motiverande Samtal för att coacha dina kunder mot utveckling

→ Kunskaper om hur du testar och analyserar hälsa utifrån en rad olika parametrar

→ Kunskaper om hur du tränar kunder med olika medicinska besvär

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinematerial och flertalet verktyg som du kan använda för att utöka din tjänsteportfölj direkt efter utbildningen.

Sammanfattningsvis ger utbildningen kunskaper och verktyg som inte bara kommer att göra dig till en bättre coach utan även ge dig ett större kundunderlag genom att t.ex. kunna arbeta mot organisationer.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga dagar tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top