Diplomerad Health Coach

Öka klientens motivation och designa träning för bättre hälsa

6.995kr

Vad som ingår
  • Praktisk undervisning på Bosön
  • Digitala kvällsträffar
  • Videolektioner och övningar
  • Kursdiplom
Reviews TA

Om utbildningen

Under utbildningen Dipl. Health Coaching kommer du få lära dig några av de mest beprövade coachingteknikerna för att hjälpa människor att öka sin motivation och övervinna olika hälsoutmaningar.

Med en solid grund i motiverande samtalstekniker och självbestämmandeteorin, den mest vetenskapligt erkända och beprövade motivationsteorin, kommer du att utveckla din förmåga att inspirera och stödja dina klienter i deras resa mot bättre fysisk och mental hälsa.

Under utbildningen får du också lära dig hur du kan använda träning mer effektivt för att minska stress och förbättra den kognitiva förmågan hos klienten. Dessutom får du de kunskaper som krävs för att genomföra hälsoanalyser och tester, vilket blir en alltmer viktig kunskap för den moderna tränaren. Vi förbereder dig även för att hantera klienter med olika medicinska besvär.

Efter fullföljd kurs erhålles ett DIPLOM som bevisar dina nya kunskaper och förmågor.

Bild på diplom från utbildning Health Coach

Praktisk undervisning på Bosön i Stockholm

All praktisk undervisning sker på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Att studera på Bosön är en unik möjlighet för alla som vill utveckla sina kunskaper inom träning och hälsa. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till topp moderna utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande med andra tränare.

Kursinnehåll

 • Förberedande studier med videolektioner på vår onlineportal

  Du startar din utbildning med videolektioner på vår onlineportal som du genomför när det passar dig. Under denna digitala delen får du lära dig viktiga grundkunskaper kopplat till mental och fysisk hälsa samt olika hälsofrämjande träningsmetoder. Efter utbildningen fungerar onlineportalen som din kunskapsbank där du kan repetera kunskaperna från utbildningen. 

 • Onlineföreläsning | MI samt fysik och psykisk hälsa

  Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning får du en omfattande inblick i motiverande samtal och hälsanalys. Du kommer att lära dig grunderna i MI (Motiverande Intervjuer) för att öka engagemang och motivation hos dina klienter, samt utforska olika metoder för att analysera både fysisk och mental hälsa. Denna föreläsning erbjuder praktiska verktyg och tekniker för att effektivt bedöma och förstå hälsoaspekter, vilket är avgörande för att stödja dina klienters välbefinnande.

 • Praktisk undervisning dag 1 | Motiverande samtal med klienten

  Under denna förmiddags-workshop på Bosön kommer du utveckla din kunskaper vidare genom att få praktisera motiverande samtal tillsammans med dina kurskamrater och lärare.

 • Praktisk undervisning dag 1 | Träningsupplägg för ökad hälsa

  Under denna eftermiddag på Bosön får du lära dig hur du skapar och designar effektiva träningsupplägg för att öka hälsan hos olika typer av klienter.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Hälsoanalys på klienter

  Under denna förmiddag på Bosön kommer du få lära dig att både analysera och testa olika hälsoparametrar.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Träna klienter med medicinska besvär

  Under denna praktiska eftermiddag på Bosön kommer du få lära dig att träna kunder med vanliga medicinska besvär.

Din lärare / mentor

Porträttbild av vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla resultatgivande och hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag och grupper Anja har en kandidatexamen som hälsovetare med lång praktiska erfarenhet från exempelvis Psoriasisförbundet, Stödlinjen och Svenska Gymnastikförbundet

jimmy_englund

Jimmy Englund

Jimmy är utbildad PT. löpocoach och fysioterapeut och har en gedigen kunskap om rehabilitering och prestationsinriktad fysträning för konditionsidrottare. Han arbetar till vardags med både elitaktiva konditionsidrottare och motionärer i syfte att träna dem mot både bättre prestation och smärtfrihet.

Porträttbild av vår lärare Lousie Gottlind

Louise Gottlind

Louise Gottlind arbetar med innovation och implementering av teknik inom vård och hälsa. Louise har en Masterexamen Idrottsvetenskap och en lång praktisk erfarenhet av digitalt guidad fysioterapi/träning. Hon föreläser regelbundet och har över 10 års erfarenhet av arbete som personlig tränare och fystränare

Vem är utbildningen för

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna använda träning och beteendeförändring för att skapa ökad hälsa hos privatpersoner och organisationer.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat eller annan utbildningserfarenhet.

Värden som utbildningen ger

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

👉 Lär dig vilken träning som utvecklar hjärnhälsa och mental kapacitet

👉 Lär dig hur du bygger träningspass för att skapa bättre hälsa

👉 Lär dig hur du använder metoden Motiverande Samtal för att coacha dina kunder mot utveckling

👉 Lär dig hur du testar och analyserar hälsa utifrån en rad olika parametrar

👉 Lär dig hur du tränar kunder med olika medicinska besvär

👉 Få tillgång till alla videolektioner, övningar och inspelade föreläsningar i minst 3 år

👉 Nätverkande med andra tränare under utbildningen och i vår privata FB-grupp

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig helg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön 🇸🇪 👊

Sammanfattningsvis ger utbildningen kunskaper och verktyg som inte bara kommer att göra dig till en bättre coach utan även ge dig ett större kundunderlag genom att t.ex. kunna arbeta mot organisationer.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga dagar tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

6.995kr

Kursbild för kursen Health Coach

Varför välja oss? Hör vad våra studenter tycker

Vanliga frågor om kursen

Få information om kommande kurser och events i din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rulla till toppen