Metoder och hälsotjänster för företag

Lär dig leverera träningtjänster mot företag

Under kursen får du lära dig hur du bygger och levererar träningstjänster mot företag. Med hjälp av våra lärare, som har lång erfarenhet av att leverera träningstjänster mot företag, kommer du få en trygg bas att stå på som tränare och PT när du arbetare mot företag. Under kursen får du lära dig hur du utvärderar hälsonivå och hur du coachar och tränar de anställda mot bättre hälsa. Förutom en rad praktiska kunskaper kommer kursen även ge dig en god förståelse för hur du säljer och paketerar dina tjänster mot företag samt hur företag resonerar kring friskvård och dess värden.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön samt tillgång till flexibla onlinestudier på vår onlineportal inför din utbildning.

Efter fullföljd utbildning ges DIPLOM som bevisar dina nya kunskaper och förmågor.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna arbeta som tränare och PT mot företag och organisationer.

För att gå utbildningen bör du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat andra samt ha en stark viljan att skapa bättre hälsa hos andra människor.

Mockup app (3)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar våra studenter från att ha en begränsad förståelse för leverans av hälsofrämjande tjänster mot företag till att veta vilka tjänster som efterfrågas och hur de levereras framgångsrikt. Du kommer efter kursen kunna hantera och erbjuda coachingsamtal, hälsoscreening och träning av anställda både digitalt och onsite på ett framgångsrikt sätt.

 • Online (inför kursstart): Teoretisk bakgrund kopplat till coachning och träning mot företag

  Du lär dig principerna för att framgångsrikt kunna sälja tjänster mot företag samt hur du motiverar och engagerar grupper. Kunskaper du sedan kommer att få fortsätta förankra under den lärarledda delen på Bosön.

 • Modul 1: Hälsoscreening av grupper

  Vi lär dig att bedöma och analysera hälsa och vanor hos de anställda via validerade och beprövade utvärderingsformulär för stora och små företag.

 • Modul 2: Utveckling av resultatgivande gruppträning på företag

  Vi ger dig insikter och kunskap kring vilken typ av gruppträning som är attraktiv för anställda och företag samt vilka hälsoresultat du och dina kunder kan förvänta er från olika typer av gruppträning.

 • Modul 3: Effektiva coachingsamtal på företag

  Vi lär dig en väl beprövad och applicerbar modell för att utföra samtal på företag med syfte att vägleda de anställda inom hälsa och beteendeförändring på individnivå.

 • Modul 4: Framgångsrik leverans av gruppträning på företag

  Vi lär dig att skapa och leverera olika gruppträningspass mot företag via digitala verktyg och på plats. Stort fokus läggs på hur du får de inaktiva och oerfarna att känna sig nöjda och komma tillbaka till gruppträningspasset. En viktig och svårt uppgift som kräver god kompetens.

 • Modul 5: Trender och affärmöjligheter inom företagshälsa

  Vi lär dig hur andra arbetar inom området företagshälsa, vad som är ”best pratice” och hur du kan nyttja den framtida utvecklingen till din fördel.

 • Modul 6: Försäljning och erbjudandeutveckling inom företagshälsa

  Vi lär dig hur du ska strukturerar din försäljning mot företag samt hur du paketerar och strukturerar ditt "företagspaket". Du får också viktiga strategier som höjer chanserna till att få med dig de anställda och ledningen i dina hälsoinsatser.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla resultatgivande och hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag och grupper Anja har en kandidatexamen som hälsovetare med lång praktiska erfarenhet från exempelvis Psoriasisförbundet, Stödlinjen och Svenska Gymnastikförbundet
Vår lärare Kristin Andersson

Kristin Andersson

Kristin är en av Sveriges mest meriterade grupptränare med över 20 års erfarenhet som instruktör, tränare och utbildare inom träningsbranschen. Hon är en flitigt anlitad grupptränare/utbildare med många internationella uppdrag bl.a. för Les Mills som Master Trainer.
Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.
Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Hälsotränare

Metoder och hälsotjänster för företag

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter (ovärderligt!)

→ Kunskaper som du kan använda för leverera olika träningstjänster mot företag

→ Kunskaper och verktyg för hur du genomför hälsoscreening på grupper

→ Verktyg för hur du håller de anställda motiverade att fortsätta med sin träning

→ Kunskaper för hur du säljer och paketerar dina tjänster mot företag

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och flertalet verktyg som du kan använda för att utöka din tjänsteportfölj mot företag redan dag 1 efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig helg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top