Metoder och hälsotjänster för företag

halsotranare

Utveckla ditt tränarerbjudande till att också leverera träningtjänster mot företag

Under kursen får du lära dig hur du skapar skapar konkreta tränings- och hälsoresultat på företag genom olika verktyg och metoder. Kurser kommer ge dig en trygg bas att stå på som tränare och PT i din profession när du arbetare mot företag. Under kursen får du lära dig både hur du testar, motiverar och tränar större grupper. Förutom dessa praktiska kunskaper kommer kursen även ge dig en bättre förståelse för hur du säljer in dina tjänster mot företag och hur dessa resonerar kring friskvård och dess värden.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön samt tillgång flexibla onlinestudier på vår onlineportal inför din utbildning.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna arbeta som tränare och PT mot företag och organisationer.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat andra samt ha viljan att skapa bättre hälsa för privatpersoner, idrottare eller företag.

Mockup app (3)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar dig från att ha en begränsad förståelse för leverans av hälsofrämjande tjänster mot företag till att veta vilka tjänster som efterfrågas och hur de levereras framgångsrikt. Du kommer efter kursen kunna hantera och erbjuda coachingsamtal, hälsoscreening och träning mot företag på ett framgångsrikt sätt.

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Du förankrar förståelse för bakgrunden till hälsoarbete på fröetag och vilka metoder som har vetenskap bakom sig. Efter modulen kommer du ha lättare att sätta tjänser mot företag i kontext och vara redo att förankra förmågorna som behövs för att arbeta som tränare emot företag.

 • Modul 1: Hälsoscreening av grupper

  Vi lär dig att bedöma och analysera kardiovaskulär/metabol hälsa hos grupper samt att analysera olika vanor och beteenden som korrelerar med hälsa utan att du behöver ha tillgång till något labb.

 • Modul 2: Utveckling av resultatgivande gruppträning på företag

  Vi ger dig insikter och kunskap kring vilken typ av gruppträning som är attraktiv för anställda och företag samt vilka hälsoresultat du och dina kunder kan förvänta er från olika typer av gruppträning. Så att du kan ge rätt förväntningar och maximera resultatet hos företaget. 

 • Modul 3: Effektiva coachingsamtal på företag

  Vi lär dig en modell för att utföra samtal på företag med syfte att vägleda de anställda inom hälsa och beteendeförändring på individnivå.

 • Modul 4: Framgångsrik leverans av gruppträning på företag

  Vi lär dig att skapa olika hälsoanpassade gruppträningspass samt hur du praktiskt genomför dessa för att skapa maximal kundnöjdhet hos hela gruppen. Stort fokus läggs på hur du får de inaktiva och oerfarna att känna sig nöjda och komma tillbaka till gruppträningspasset.

 • Modul 5: Trender och affärmöjligheter inom företagshälsa

  Vi lär dig hur andra arbetar inom området företagshälsa, vad som är ”best pratice” och hur du kan nyttja den framtida utvecklingen till din fördel.

 • Modul 6: Ett vektyg för registrering och uppföljning mot företagskunden

  Vi lär dig ett verktyg som du enkelt kan använda för att följa upp hälsoutveckling digitalt mot företag så att ingen kan ifrågasätta effekterna av ditt coachande. 

 • Modul 7: Försäljning och erbjudandeutveckling inom företagshälsa

  Vi lär dig hur du ska strukturerar din försäljning mot företag samt hur du paketerar och ska strukturerar ditt tjänsteerbjudande. Du får också viktiga strategier som höjer chanserna till att få med dig de anställda och ledningen i dina hälsoinsatser.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar med samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från Sveriges främsta experter. Du kan vara trygg med att våra lärare redan har gjort jobbet (d.v.s. Du slipper lägga ner tusentals timmar av arbete på att försöka lista ut vilka verktyg som ger mest effekt). Vi vill lära dig de verktyg och metoder som ger de bästa resultatet för dina kunder, allt baserat på aktuellt forskning och våra experters kliniska erfarenhet.

Vår lärare Kristin Andersson

Kristin Andersson

Kristin är en av Sveriges mest meriterade grupptränare med över 20 års erfarenhet som instruktör, tränare och utbildare inom träningsbranschen. Hon är en flitigt anlitad grupptränare/utbildare med många internationella uppdrag bl.a. för Les Mills som Master Trainer.

Vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla resultatgivande och hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag och grupper Anja har en kandidatexamen som hälsovetare med lång praktiska erfarenhet från exempelvis Psoriasisförbundet, Stödlinjen och Svenska Gymnastikförbundet

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Hälsotränare

Metoder och hälsotjänster för företag

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tiotusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

→ Kunskaper som du kan använda för leverera olika träningstjänster mot företag

→ Kunskaper och verktyg för hur du genomför hälsoscreening på grupper

→ Verktyg för hur du håller de anställda motiverade att fortsätta med sin träning

→ Kunskaper för hur du säljer och paketerar dina tjänster mot företag

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och flertalet verktyg som du kan använda för att utöka din tjänsteportfölj mot företag redan dag ett efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga helger tillsammans med våra lärare och alla de andra passionerade studenterna du kommer träffa ute på Bosön.

Vanliga frågor

Var äger utbildningen rum och hur fungerar det med boende?

Plats & boende: 

Utbildningen levereras på Riksidrottsförbundets idrottscentrum på Bosön, Stockholm (vägbeskrivning här).

Gratis parkering finns på plats och det går även bra att åka kommunalt (se sl.se för reseplanering). Vid bokning av boende på Bosön Hotell ges rabatterat pris när ni hänvisar till Tränarakademin.

När ni bor på Bosön har ni även gratis tillgång till deras olika träningsytor. 

Mat och fika ingår alla dagar

Vilka kursstarter finns att välja mellan?

Kursstarter finns under både höst- och vårtermin. Du väljer datum i samband med din anmälan. 

Saknar du info om framtida kursstarter är du välkommen att kontakta oss.

Vem riktar sig utbilningen till?

För att gå utbildningen behöver du även någon typ av erfarenhet av att ha tränat andra människor.

Är du osäker på om du har tillräckliga förkunskaper eller en annan bakgrund än ovan är du välkommen att kontakta oss på Tränarakademin

Vad händer om jag blir sjuk under utbildningen?

Om du blir sjuk under utbildningen och har läkarintyg har du möjlighet att komplettera missad undervisning vid nästa utbildningsstart. Kostnaden för komplettering är 650 kr per dag. Missar du en utbildningsdag utan giltig anledning är kostnaden för att komplettera 2500 kr per dag.

Fram till 30-dagar innan utbildningsstart har du möjlighet att flytta fram din utbildningsstart till ett kommande utbildningstillfälle

Scroll to Top