Löpteknik och träningsupplägg för uthållighet

halsotranare

Utveckla dina kunders löpteknik och lär dig skapa program för uthållighet

Under kursen får du lära dig hur du skapar skapar träningsupplägg för att skapa förmågan uthållighet och hur du utvecklar dina klienters löpteknik. Kurser kommer ge dig kunskaper för att öka effektiviteten i träningen och för att förebygga löprelateradeskador hos din klient. Förutom en rad praktiska kunskaper inom löpteknik kommer kursen även ge dig en bättre förståelse för hur designar träningsupplägg för att utveckla konditionen och löprelaterad styrka för dina kunder.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön samt tillgång flexibla onlinestudier på vår onlineportal inför din utbildning.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna arbeta mot klienter som spring eller har andra uthållighetsrelaterademål.

För att gå utbildningen behöver du ha av erfarenhet av att ha tränat andra.

Mockup app (7)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar dig från att ha en begränsad förståelse kring löpteknik till en god förståelse kring analys och övningsval för bättre löpteknik. Du kommer också ta med dig kunskaper kring träningsupplägg för att utveckla konditionen hos dina kunder på ett roligt och mer resultatgivande sätt.

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive moment

  Vi förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till konditionsträning och hälsoscreening. Du kommer efter modulen ha god förståelse för bakgrunden till hälsoutveckling och vara redo för att lära dig det praktiska hantverket kring hälsoinriktad coachning. Förmågor som förankras via active learning under de lärarledda modulerna.

 • Modul 1: Analys och utveckling av effektiv löpteknik

  Vi lär dig att analysera teknik och bedöma vilka förändringar som behöver göras för att klienten ska bli mer energisnål i sitt löpsteg och kunna prestera bättre.

 • Modul 2: Teknikträning för effektivare och skonsammare löpsteg

  Vi lär dig vilka metoder som fungerar bra för träning och coachning av löpteknik. Med de nya förmågorna kommer du kunna hjälpa klienten mot ett skonsammare löpsteg som även går fortare. 

 • Modul 3: Genomföra strukturerade och engagerande konditionspass för olika typer av kunder

  Vi lär dig att coacha och genomföra träningspass med kund på olika sätt för cykel, löpning och andra konditionsaktiviteter. Du kommer kunna registrera och följa klientens utveckling framgångsrikt. Du får också god förståelse för hur du styr träningspass med puls, watt eller hastighet anpassat till klientens individuella zoner.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar med samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från Sveriges främsta experter. Du kan vara trygg med att våra lärare redan har gjort jobbet (d.v.s. Du slipper lägga ner tusentals timmar av arbete på att försöka lista ut vilka verktyg som ger mest effekt). Vi vill lära dig de verktyg och metoder som ger de bästa resultatet för dina kunder, allt baserat på aktuellt forskning och våra experters kliniska erfarenhet.

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.

MikaelFlockhart

Mikael Flockhart

Mikael är forskare på ”Enheten prestation och träning på GIH” och arbetar även som tränare. Mikael har stor kunskap kring förbättring och utvärdering av konditionsnivåer. Mikael har också egen erfarenhet av idrottsliga prestationer med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Löpteknik 4

Löpteknik och träningsupplägg för uthållighet

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från några Sveriges främsta experter inom uthållighet och löpteknik. Kunskaper som består av tiotusentals timmar samlade erfarenheter och studier.

→ Kunskaper som du kan använda för att sälja dina tjänster till nya målgrupper

→ Kunskaper och verktyg för hur du analyserar löpteknik

→ Övningar för hur du utvecklar effektiviteten i löpningen och förebygger skador

→ Kunskaper för hur du skapar träningsupplägg för bättre uthållighet

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och verktyg som du kan använda för att levererar nya tjänster redan dag ett efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga helger tillsammans med våra lärare och alla de andra passionerade studenterna du kommer träffa ute på Bosön.

Vanliga frågor

Var äger utbildningen rum och hur fungerar det med boende?

Plats & boende: 

Utbildningen levereras på Riksidrottsförbundets idrottscentrum på Bosön, Stockholm (vägbeskrivning här).

Gratis parkering finns på plats och det går även bra att åka kommunalt (se sl.se för reseplanering). Vid bokning av boende på Bosön Hotell ges rabatterat pris när ni hänvisar till Tränarakademin.

När ni bor på Bosön har ni även gratis tillgång till deras olika träningsytor. 

Mat och fika ingår alla dagar

Vilka kursstarter finns att välja mellan?

Kursstarter finns under både höst- och vårtermin. Du väljer datum i samband med din anmälan. 

Saknar du info om framtida kursstarter är du välkommen att kontakta oss.

Vem riktar sig utbilningen till?

För att gå utbildningen behöver du även någon typ av erfarenhet av att ha tränat andra människor.

Är du osäker på om du har tillräckliga förkunskaper eller en annan bakgrund än ovan är du välkommen att kontakta oss på Tränarakademin

Vad händer om jag blir sjuk under utbildningen?

Om du blir sjuk under utbildningen och har läkarintyg har du möjlighet att komplettera missad undervisning vid nästa utbildningsstart. Kostnaden för komplettering är 650 kr per dag. Missar du en utbildningsdag utan giltig anledning är kostnaden för att komplettera 2500 kr per dag.

Fram till 30-dagar innan utbildningsstart har du möjlighet att flytta fram din utbildningsstart till ett kommande utbildningstillfälle

Scroll to Top