Konditionstester och träningsdesign inom konditionsidrott

Lär dig testa och designa träning för konditionsidrottaren

Den här utbildningen är för dig som vill kunna testa och träna klienter mot olika konditionsinriktade mål. Under utbildningen kommer du få lära dig flertalet tester samt lära dig att bygga individanpassade pass och program för olika konditionsinriktade målbilder.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön samt tillgång till flexibla uppstartsstudier online.

Från utbildningen kommer du erhålla testprotokoll för laktattester och VO2max-tester. Du kommer också erhålla användbara mallar för design av träning.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som är passionerad för konditionsträning och vill öka din kompetens och kunna coacha klienter mot olika lopp, uthållighetsrelaterade mål eller generell konditionssutveckling.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet inom träning. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker kring vilka förkunskaper som krävs.

3

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar dig från att ha en begränsad förståelse för coachning av konditionsaktiva klienter till att kunna leverera olika konditionstester och träningsprogram som tar klienterna mot målet. Vi kommer ge dig den viktigaste kunskapen från både forskningen och fältet.

 • Studier inför kursstart(öppnas vid anmälan): Ca 5h inspelade föreläsningar från lärarteamet

  Vi ger dig en teoretisk bakgrund kopplat till det lärarledda innehållet. Ni förankrar viktiga grundkunskaper och aktuell evidens kopplat till hur konditionstester ska bedrivas på olika sätt och hur processen ser ut för att skapa framgångsrika träningspass och program. Du kommer efter onlinestudierna ha djupare förståelse och vara redo att förankra unika tränarförmågor i de fyra lärarledda modulerna på Bosön.

 • Modul 1: Testmetodik och leverans av olika effektiva konditionstester

  Vi lär dig att utföra och tolka konditionstester för att utvärderar syreupptag, mjölksyratröskel och potential inför olika lopp och konditionsutmaningar.

 • Modul 2: Fältbaserade tester för att förstå klientens profil och förutsättningar

  Vi lär dig hur du strukturerar, tolkar och utför effektiva konditionstester utomhus.

 • Modul 3: Bygga individanpassade pass och program för utveckling av kondition och uthållighet

  Vi lär dig att planera träning och att bygga pass framgångsrikt för bättre triathlonprestation, cykelprestation och generell uthållighet. Efter denna modul kommer du kunna variera träningen och bygga olika konditionspass på ett individanpassat sätt. 

 • Modul 4: Genomföra strukturerade och engagerande konditionspass för olika typer av kunder

  Vi lär dig att coacha och genomföra träningspass med kund på olika sätt för cykel, löpning och andra konditionsaktiviteter. Efter denna modul kommer du kunna registrera och följa klientens utveckling framgångsrikt. Du får också god förståelse för hur du kan styra träningspass med puls, watt eller hastighet utifrån klientens individuella zoner.

 • Modul 5: Grundläggande passdesign inom löpning

  Vi lär dig att skapa flertalet löppass på ett framgångsrikt sätt och hur dessa kan doseras respektive anpassas till individen. Du kommer kunna förstå vilka vägar du ska ta för att utveckla olika delar i klientens löpfömåga. Vi lär dig också hur olika delar i ett pass ska komponeras för att klienten ska uppleva fart och driv i steget.

 • Modul 6: Designa träningsplanering och coachning inom löpning

  Vi lär dig att planera löpträning framgångsrikt för att kunna utveckla klienten mot olika typer av mål. Vi ger dig också verktygen som behövs för att framgångsrikt sätta mål, följa utvecklingen och coacha löparen i olika typer av miljöer.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.
MikaelFlockhart

Mikael Flockhart

Mikael är forskare på ”Enheten prestation och träning på GIH” och arbetar även som tränare. Mikael har stor kunskap kring förbättring och utvärdering av konditionsnivåer. Mikael har också egen erfarenhet av idrottsliga prestationer med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

tester

Konditionstester och träningsdesign inom konditionsidrott

6.995kr

Nollställ

Du får praktisk förståelse och teoretisk bakgrund från några av Sveriges främsta experter inom konditionsträning. Kunskaper som de förankrat genom tusentals timmar av studier och coachning på fältet.

→ Kunskaper och förmågor som du kan använda för att börja sälja och använda konditionstester

→ Kunskaper och förmågor som du kan använda för att vägleda och bygga program åt konditionsaktive

→ Protokoll för leverans av tester och design av olika typer av pass

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och dokument som hjälper dig att komma igång direkt efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga dagar tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top