Löpteknikanalys och träningsplanering inom löpning

Utveckla dina kunders löpteknik och lär dig designa löpträning

Det här är en utbildning för dig som vill kunna designa löpträning och utveckla teknik på ett individanpassat sätt för dina klienter. Under kursen får du lära dig att analysera och utveckla teknik med hjälp av aktuell forskning och våra löpexperter. Du kommer kunna hjälpa löpare att springa fortare, längre och med mindre besvär från leder och muskler. Under kursen kommer du också få en unik inblick i områden träningsplanering och passdesign för löpare. Med hjälp av våra lärare, Christian Munth en av Sveriges främsta löptränare och Carl Norell fysioterapeut och löpexpert, kommer du få lära dig att bygga program och pass för både elitaktiva och nybörjare.

Efter fullföljd utbildning ges DIPLOM som bevisar dina nya kunskaper och förmågor.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön samt tillgång till flexibla onlinestudier på vår onlineportal inför din utbildning.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna arbeta mot klienter som önskar hjälp med sin löpning oavsett erfarenhet och ambitionsnivå.

För att gå utbildningen behöver du ha av erfarenhet av egen löpning och träning av klienter mot mål inom exempelvis styrka och rörlighet. Du behöver inga förkunskaper eller tidigare utbildning inom konditionsträning. Är du osäker kring vilka förkunskaper som krävs kontakta oss då gärna.

Mockup app (7)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen kommer ge dig en mycket god och uppdaterad förståelse kring teknikanalys, teknikträning, passdesign och programupplägg. Förmågor och kunskaper som kommer göra dig trygg och kompetent i arbetet mot alla de kunder som vill ha hjälp med sin löpning.

 • Online (inför kursstart): Teoretisk bakgrund till löpteknik och löpträning

  Vi förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till löpteknik och träningsdesign inom konditionsträning. Du kommer efter modulen ha god förståelse för bakgrunden till löpteknik och löpträning och vara redo för att lära dig det praktiska hantverket och fler teoretiska lärdomar under de lärarledda studierna med experterna Carl Norell och Christian Mundt.

 • Modul 1: Analys och utveckling av effektiv löpteknik

  Vi lär dig att analysera teknik och bedöma vilka förändringar som behöver göras för att klienten ska bli mer energisnål i sitt löpsteg och kunna prestera bättre.

 • Modul 2: Teknikträning för effektivare och skonsammare löpsteg

  Vi lär dig vilka metoder och analyser som fungerar bra för träning och coachning av löpteknik. Med de nya förmågorna kommer du kunna hjälpa klienten mot ett mer effektivt och snabbare löpsteg.

 • Modul 3: Bygga träningspass till löpare

  Vi lär dig att bygga träningspass på ett individbaserat sätt. Vi ger dig förståelse för de träningspass som alla löpare är i behov av. Du kommer kunna styra volym, upplägg och intensitet på effektiva sätt för att ge löparen så goda resultat som möjligt.

 • Modul 4: Bygga träningsprogram till löpare

  Du kommer få förståelse för hur du varierar löpträning framgångsrikt i syfte att skapa prestationsutveckling. Olika modeller gås igenom, du lär dig bygga program själv och du får flertalet program demonstrerade.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Christian Munth

Christian Mundt

Christian är en av de mest meriterade löptränarna i Sverige med stora framgångar på Marathon, SM och VM. Han har lång erfarenhet av träningsplanering, coachning och utveckling av löpare. Till vardags driver han Team Mundt där han coachar och tränar flera av Sveriges främst löpare.
Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Löpteknik 4

Löpteknikanalys och träningsplanering inom löpning

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från några av Sveriges främsta experter inom träningsplanering och teknikutveckling inom löpning. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter och studier.

→ Kunskaper och verktyg för hur du analyserar löpteknik på ett individbaserad sätt

→ Övningar och cues för hur du utvecklar teknik på rätt sätt för löparen framför dig

→ Kunskaper för hur du skapar träningsprogram mot olika typer av löprelaterade mål

→ Kunskaper för hur du designar löppass för olika syften och klienter oavsett bakgrund

→ Kunskaper som du kan använda för att träna någon av de hundratusentals aktiva löpare som finns inom landet

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och protokoll som du kan använda för att levererar nya tjänster mot löparen direkt efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig helg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top