Metoder för ökad mental styrka & motivation

Lyft klientens motivation och designa träning som boostar hjärnans hälsa och prestationsförmåga

Under kursen får du lära dig hur du motivera och skapar engagemang hos dina kunder genom samtal och smartare träningsdesign. Du kommer också få lära dig att använda träning som ett verktyg för att reducera stress och öka den kognitiva förmågan och hälsan hos dina kunder. Förmågor som blir allt mer avgörande för den moderna tränaren, som i allt större utsträckning även förväntas bidra till en bättre mental hälsa för sina kunder.

Under kursen får du träffa en Sveriges främsta expert på hjärnhälsa och några av Sveriges främsta motivations och beteendecoacher.

Efter fullföljd kurs erhålles DIPLOM som bevisar dina nya kunskaper och förmågor.

Utöver 2-dagars undervisning på Bosön får du också tillgång till kursmaterial och teoristudier på vår onlineportal inför din utbildning.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill ligga i framkant kunskapsmässigt och bli en ledstjärna för dina kunder och kollegor inom områdena träningsmetoder för hjärnhälsa och samtalscoachning för beteendeförändring.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat andra samt en vilja att bidra till bättre hälsa för privatpersoner, idrottare eller företag.

Mockup app (2)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar våra studenter från att ha en begränsad förståelse för utveckling av motivation och engagemang till att med självförtroende använda evidensbaserad träning och samtalsmetodik på ett sätt som lyfter drivkraft hos kunderna. Efter kursen kommer du också kunna designa träning som ger både bättre inlärning, minskad upplevd stress och förbättrat välmående.

 • Online (inför kursstart): Teoretisk bakgrund kopplat till motivation och hjärnhälsa

  Du förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till mental och fysisk hälsa respektive hälsofrämjande träningsmetoder. Du kommer efter modulen att ha en djupare teoretisk förståelse och vara redo att förankra de praktiska förmågorna som du får av våra lärare ute på Bosön.

 • Modul 1: MI - Evidensbaserad metod för att höja klientens motivation och engagemang

  Vi lär dig att förbereda och genomföra samtal med dina kunder så att du kan förändra deras beteenden genom att ökat engagemang och motivation.

 • Modul 2: Så bygger du träningspass för att stimulera drivkraft, rörelseglädje och motivation

  Vi lär dig hur du strukturerar och designar innehåll i dina träningspass för att öka engagemang, motivationen och rörelseglädje hos dina kunder.

 • Modul 3: Effektiva och beprövade verktyg för mental träning och ökad inspiration hos klienter

  Vi lär dig att förbereda och genomföra olika beprövade mentala övningar samt att använda taktiker för att främja ett så bra genomförande som möjligt vid olika typer av träningspass.

 • Modul 4: Träning som effektivt neutraliserar stress/oro och ökar mental förmåga

  Vi lär dig hur du anpassar ditt träningsupplägg för att styra dina kunder mot olika kognitiva resultat som t.ex. reducerad mental stress, ökad inlärningsförmåga, ökat självförtroende och bättre fokus. (Typen av aktivitet, intensitet och volym har stor påverkan på hur vår hjärna reagerar)

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Karolina Edler

Karolina Edler

Karolina är en av Sveriges mest erfarna coacher inom motiverande samtal och är författare till flertalet SISU böcker inom motivation och engagemang. Karolina har över 10 års erfarenhet av att  utbilda och coacha inom friskvårdsbranschen och idrottsvärlden.

Vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla resultatgivande och hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag och grupper Anja har en kandidatexamen som hälsovetare med lång praktiska erfarenhet från exempelvis Psoriasisförbundet, Stödlinjen och Svenska Gymnastikförbundet

Vår lärare Emil Boijsen Moller

Emil Bojsen-Møller

Emil arbetar på GIH där han forskar om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet och stillasittande. Emil har stor kunskap kring hur kognitiva funktioner och hjärnans förmåga att anpassa sig till erfarenheter påverkas av olika rörelsemönster.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

A beautiful mature woman is doing squat exercises with personal trainer in the park, dressed in a black suit with an EMS electronic simulator to stimulate her muscles.

Metoder för ökad mental styrka & motivation

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

→ Kunskaper som du kan använda för att ta ditt coachande till en ny nivå gällande förmågan att skapa motivation och engagemang hos kunder

→ Kunskaper om vilken träning som utvecklar hjärnhälsa och mentalt kapacitet

→ Kunskaper om hur du bygger träningspass för att skapa rörelseglädje och drivkraft

→ Kunskaper om hur du använder metoden Motiverande Samtal för att coacha dina kunder mot utveckling

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och flertalet verktyg som du kan använda för att utöka din tjänsteportfölj direkt efter utbildningen.

Sammanfattningsvis ger utbildningen kunskaper och verktyg som inte bara kommer att göra dig till en bättre coach utan även ge dig ett större kundunderlag, ökad retention och nöjdare kunder.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga dagar tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top