Styrke- och rörlighetsträning inom konditionsidrott

Bygg och leverera styrketräning som hjälper konditionsutövaren nå sina mål

Under kursen får du lära dig hur du utvecklar styrka och rörlighet hos cyklister, längdskidåkare och löpare i syfte att utveckla prestation och minska risk för skador. Från kursen kommer du lära dig hur du screenar rörlighet och styrka hos uthållighetsutövare, hur du bygger övningar samt hur du planerar in styrketräning tillsammans med konditionsträning. Under kursen blir du utbildad av Carl Norell och Jimmy Englund. Två erfarna fystränare och fysioterapeuter med lång erfarenhet av skadeprevention och prestationsutveckling hos konditionsutövare genom styrke- och rörlighetsträning.

Efter fullföljd utbildning erhålles DIPLOM som bevisar dina nya kunskaper och förmågor.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön samt tillgång flexibla onlinestudier på vår onlineportal inför din utbildning.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna coacha löpare och andra uthållighetsidrottare mot bättre prestationer.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet inom träning. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker kring vilka förkunskaper som krävs.

1

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Vi lär dig hur du effektivt kan använda styrketräning och rörlighetsträning för att minska skador och förbättra prestationen hos olika typer konditionsutövaren som ex. löpare, cyklister och skidåkare.

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till styrketräning av konditionsidrottare

  Vi ger dig en teoretisk bakgrund kopplat till det lärarledda innehållet. Vi förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till hur och varför styrketräning/rörlighetsträning ska bedrivas på olika sätt när klienten vill utvecklas inom konditionsinriktade mål.

 • Modul 1: Övningar som utvecklar specifik styrka och rörlighet hos löpare, cyklister och längdskidåkare

  Vi lär dig de viktigaste grundkunskaperna och taktikerna som krävs för att utveckla och instruera övningar mot den konditionsaktiva klienten.

 • Modul 2: Bygga och planera styrketräning och rörlighetsträning för konditionsidrottare

  Vi lär dig hur du ska tänka och göra för att pass och programupplägg ska bli resultatgivande vid träning av konditionsinriktade klienten. Efter modulen kommer du ha förmågan att kunna planera och integrera styrke- respektive rörlighetsträning med konditionsträning.

 • Modul 3: Screeening av rörlighet respektive styrka hos konditionsidrottare

  Vi lär dig att analysera nivån på rörlighet relativt de kravbilder som finns inom konditionsidrotter. Du kommer också kunna designa och instruera olika typer av övningar anpassat till analyserna. Vi ger dig också förståelsen som krävs för att sätta specifika mål för hur stark och rörlig klienten behöver bli för att hantera idrottens teknik framgångsrikt.

 • Modul 4: Framgångsrikt och effektivt genomförande av pass som utvecklar löparens rörlighet och styrka

  Vi lär dig hur du vägleder klienten genom olika typer av styrke- respektive rörlighetsinriktade pass. Du kommer få förmågan att kunna engagera klienten i olika typer av miljöer och kunna registrera utveckling gentemot mål på ett effektivt sätt.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.
jimmy_englund

Jimmy Englund

Leg Fysioterapeut, Personlig tränare och löpcoach
Jimmy har gedigen kunskap om rehabilitering av skador i rörelseapparaten och har över 9 års erfarenhet av arbete inom tränings och hälsobranschen.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Styrka_3

Styrke- och rörlighetsträning inom konditionsidrott

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från två av Sveriges främsta experter inom fysträning av konditionsidrottare. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

→ Kunskaper som du kan använda för att minska risk för skador och öka prestationen hos dina klienter

→ Kunskaper och verktyg för hur du bygger övningar och program för styrke- och rörlighetsutveckling hos löpare, cyklister och längdskidåkare

→ Kunskaper kring hur du screenar och effektivit hittar förbättringsområden för styrka/rörlighet i olika delar av konditionsidrottarens rörelser

→ Kunskaper kring hur du mest effektivit planerar in styrke- och rölighetsträning tillsammans med den specifika konditionsträningen

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och flertalet verktyg att använda i ditt coachade direkt efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig kurshelg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top