Tester och träningsdesign inom konditionsidrott

Lär dig testa och vägleda uthållighetsutövaren med avancerade konditionstester

Den här kursen är för dig som vill kunna leverera avancerade konditionstester som få tränare behärskar och parallellt kunna bygga konditionsträning baserat på den senaste forskningen. Med hjälp av Mikael Flockhart, en av Sveriges mest kunniga inom testmetodik respektive Carl Norell som har arbetat med konditionsutveckling i över 20 år, kommer du lära dig vad som krävs för att testa och utveckla dina klienter. Du kommer kunna testa och utvärdera prestationsförmåga hos alla konditionsutövare men framförallt hos löpare och cyklister. Efter utbildningen kommer du också känna dig trygg kring användning av testresultat i syfte att ge individanpassad rådgivning till cyklister och löpare.

Efter fullföljande av utbildning blir du DIPLOMERAD TESTLEDARE inom området konditionsanalys.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön samt tillgång till flexibla onlinestudier och flertalet testprotokoll som kan användas i arbetet som testledare.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna arbeta med tester och rådgivning mot klienter som har konditionsrelaterade mål.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet inom träning. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker kring vilka förkunskaper som krävs.

3

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar dig från att ha en begränsad förståelse för tester till att kunna leverera avancerade konditionstester i syfte att analysera VO2max, anaerob tröskel och aerob tröskel. Du kommer också ta med dig kunskaper kring hur du nyttjar testresultat för att skapa framgångsrika träningsupplägg för konditionsutveckling inom exempelvis cykling och löpning.

 • Online (inför kursstart): Teoretisk bakgrund till testmetodik och träningsdesign inom konditionsträning

  Vi förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till konditionstester och träningsdesign inom konditionsträning. Efter modulen kommer du ha en god förståelse för testmetoder och allmänna riktlinjer vid design av pass inom konditionsträning. Denna modul gör dig även redo för de praktiska momenten som sker på Bosön tillsammans med Carl Norell och Mikael Flockhart.

 • Modul 1: Individanpassade träningsupplägg vid konditionsträning

  Vi lär dig att bygga träning på ett individanpassat sätt inom konditionsträning. Du kommer kunna bestämma svagheter och styrkor hos exempelvis löpare och cyklister samt bestämma intensitet och volym i träning på ett framgångsrikt sätt.

 • Modul 2: Testmetoder för analys av trösklar och VO2max

  Vi genomför en rad olika tester tillsammans och visar vilka metoder och analyser som fungerar bra för analys av tröskel 1 och 2. Du lär dig också hur du testar maxpuls och VO2max. Med dina nya kunskaper kommer du kunna leda klienten både inom testutförande och bedömning av klientens profil.

 • Modul 3: Bedömning och nyttjande av testresultat

  Du kommer lära dig hur du analyserar och tolkar testresultat för att kunna appliceras dessa i klientens träningsupplägg. Efter modulen kommer du tydligt förstå och kunna visa dina kunder vad deras styrkor och svagheter är, hur deras nuläge ser ut samt vilken progression de haft. 

 • Modul 4: Bygga träningspass och program inom cykel

  Vi lär dig att bygga träningspass och program inom cykel baserat på aktuell forskning och våra lärares gedigna erfarenheter. Efter denna del kommer du förstå vilka tränings- och passupplägg som fungerar bäst för kunden framför dig samt veta hur du styr intensitet framgångsrikt. 

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.
MikaelFlockhart

Mikael Flockhart

Mikael är forskare på ”Enheten prestation och träning på GIH” och arbetar även som tränare. Mikael har stor kunskap kring förbättring och utvärdering av konditionsnivåer. Mikael har också egen erfarenhet av idrottsliga prestationer med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

tester

Tester och träningsdesign inom konditionsidrott

6.995kr

Nollställ

Du får praktisk förståelse och teoretisk bakgrund från några av Sveriges främsta experter inom konditionstester och träningsupplägg för konditionsidrottare. Kunskaper som består av tusentals timmar samlade erfarenheter från genomförande av tester och programupplägg inom uthållighetsprestation.

→ Kunskaper och förmågor som du kan använda för att börja sälja konditionstester

→ Kunskaper och förmågor som du kan använda för att vägleda klienter mot bättre resultat inom konditionsträning

→ Verktyg för hur du analyserar svagheter och styrkor hos konditionsaktiva kunder

→ Protokoll för leverans av tester och design av olika typer av pass

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och dokument som hjälper dig att komma igång direkt efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga dagar tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top