Diplomerad Endurance Coach

Lär dig coacha konditionsidrottare och förstå hur konditionsträning bedrivs mest framgångsrikt

Den här utbildningen är för dig som vill kunna träna och coacha klienter mot konditionsrelaterade mål på ett evidensbaserat och framgångsrikt sätt. Med hjälp av Jimmy Englund, Mikael Flockhart och Carl Norell vilka har gedigen akademisk bakgrund och stor erfarenhet från fältet kommer du ta din coachning till en helt ny nivå. Under utbildningen som är delvis online och delvis onsite på Bosön kommer du lära dig hantera fysträning av konditionsidrottare, effektiva konditionstester, individbaserad passdesign, träningsplanering och viktiga grundkunskaper inom uthållighetsträning.

Efter fullföljande av utbildning blir du DIPLOMERAD ENDURANCE COACH.

I utbildningen ingår 2-dagars utbildning på Bosön, två livesessioner med onlineundervisning samt tillgång till flexibla uppstartsstudier online. Du kommer erhålla testprotokoll för laktattester och VO2max-tester. Du kommer också erhålla användbara mallar för design av träning och analys av styrka och rörlighet inom olika konditionsidrotter.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som är passionerad för konditionsträning och vill öka din kompetens och kunna coacha klienter mot olika lopp, uthållighetsrelaterade mål eller generell konditionssutveckling.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet inom träning. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker kring vilka förkunskaper som krävs.

3

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar dig från att ha en begränsad förståelse för coachning av konditionsaktiva klienter till att kunna leverera olika konditionstester, styrkeprogram, mobilitetsträning och träningsprogram som tar klienterna mot målet. Vi kommer ge dig den viktigaste kunskapen från både forskningen och fältet.

 • Flexibla onlinestudier inför kursstart(öppnas 30 dagar inför kursstart): Ca 5h inspelade föreläsningar från lärarteamet

  Vi ger dig en teoretisk bakgrund kopplat till det lärarledda innehållet. Ni förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till styrka, rörlighet, konditionstester och träningsplanering. Du kommer efter onlinestudierna ha djupare förståelse och vara redo att förankra unika tränarförmågor och mer praktisk förståelse i de lärarledda modulerna online och på Bosön.

 • Modul 1(lärarlett online): Utvärdera och träna din laktattröskel respektive VO2max

  Vi lär dig teorin och protokoll för utförande och tolkning av olika konditionstester vilka att utvärderar syreupptag, laktattröskel och potential inför olika lopp och konditionsutmaningar. Fokus i den här modulen är också att du ska förstå test och analys av din egna kondition, för att sedan på Bosön har fullt fokus på att lära dig utvärdera klienternas konditionsnivå.

 • Modul 2(lärarlett online): Bygga pass och program för konditionsidrottare

  Vi lär dig applicerbara grundprinciper för att lyckas med program- och passdesign. Vi kommer även i denna modul lägga stor vikt vid att lära dig applicera kunskaperna på dig själv för att sedan skifta fokus mot klienten i den lärarledda undervisningen på Bosön.

 • Modul 3(Bosön): Styrke- och rörlighetsträning av konditionsidrottare(

  Vi lär dig att analysera respektive träna mobilitet och styrka hos konditionsidrottare. Hur mycket, vad och när ska vi träna dessa egenskaper är frågor som besvaras. Den här modulen levereras på Bosön.

 • Modul 4(Bosön): Testa laktattröskel och VO2max hos dina klienter(

  Vi lär dig förstå protokollen och utföra tester av laktattröskel och VO2max. De mest noggranna och användbara protokollen används och du erhåller dokument som medför att du kan börja arbeta med testerna direkt efter fullföljd utbildning.

 • Modul 5(Bosön): Viktigaste träningspassen för VO2max, tröskel och ekonomi

  Vi lär dig de mest användbara och understödda passen för att utveckla olika delar av konditionen. Vi lyfter aspekter som dosering och timing gällande nyttjande av de olika passen.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar av samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från våra lärare. Många av våra lärare rankas som några Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Under kursen kan du vara trygg med att du får de verktyg och metoder som ger bäst resultat utifrån aktuellt forskning och kliniska erfarenhet.

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.
MikaelFlockhart

Mikael Flockhart

Mikael är forskare på ”Enheten prestation och träning på GIH” och arbetar även som tränare. Mikael har stor kunskap kring förbättring och utvärdering av konditionsnivåer. Mikael har också egen erfarenhet av idrottsliga prestationer med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB
jimmy_englund

Jimmy Englund

Jimmy är utbildad PT. löpocoach och fysioterapeut och har en gedigen kunskap om rehabilitering och prestationsinriktad fysträning för konditionsidrottare. Han arbetar till vardags med både elitaktiva konditionsidrottare och motionärer i syfte att träna dem mot både bättre prestation och smärtfrihet.
Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

tester

Diplomerad Endurance Coach

6.995kr

Nollställ

Du får praktisk förståelse och teoretisk bakgrund från några av Sveriges främsta experter inom konditionsträning. Kunskaper som de förankrat genom tusentals timmar av studier och coachning på fältet.

→ Kunskaper och förmågor som du kan använda för att börja sälja och använda konditionstester

→ Kunskaper och förmågor som du kan använda för att vägleda och bygga program åt konditionsaktiva

→ Verktyg för hur du analyserar styrka och rörlighet hos konditionsidrottare

→ Protokoll för leverans av tester och design av olika typer av pass

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och dokument som hjälper dig att komma igång direkt efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga dagar tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön.

Vanliga frågor

Få information om kommande utbildningsstarter till din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll to Top