Metoder för ökad mental styrka & motivation

halsotranare

Motivera klienten och designa träning som utvecklar hjärnhälsa och kognitiv kapacitet

Under kursen får du lära dig hur du få varje kund att uppskatta alla träningspass tillsammans med dig, hur du får dem motiverade att göra det ni kommit överens om och hur du kan använda träning som ett verktyg för att reducera stress och öka den kognitiva förmågan hos dina kunder. Förmågor som blir allt mer avgörande för den moderna tränaren och som i allt större utsträckning förväntas vara ett bollblank för sina kunder även kring mentala frågeställningar.

Verktygen du får från kursen kommer också hjälpa dig att fördjupa relationen med dina kunder vilket kommer ge dig bättre förutsättningar att öka mängden återkommande kunder.

Utöver 2-dagars undervisning på Bosön får du också tillgång till kursmaterial och teoristudier på vår onlineportal inför din utbildning.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill ligga i framkant kunskapsmässigt och bli en ledstjärna för dina kunder och kollegor inom områdena hälsoinriktade träningsmetoder och coaching för beteendeförändring.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat andra samt ha viljan att skapa bättre hälsa för privatpersoner, idrottare eller företag.

Mockup app (2)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar dig från att ha en begränsad förståelse för utveckling av motivation och engagemang till att med självförtroende använda evidensbaserad träning och samtalmetodik på ett sätt som lyfter drivkraft hos kunderna. Du kommer efter kursen även förstå vilken typ av träning som ger bättre inlärning, minskad upplevd stress och förbättrat välmående.

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Du förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till mental och fysisk hälsa respektive hälsofrämjande träningsmetoder. Du kommer efter modulen ha djupare teoretisk förståelse och vara redo att förankra nya praktiska förmågor. Förmågor som kommer ges till stor del via active learning under de lärarledda modulerna

 • Modul 1: MI - Evidensbaserad metod för att höja klientens motivation och engagemang

  Vi lär dig att förbereda och genomföra samtal med dina kunder så att du kan förändra deras beteenden genom att öka deras engagemang och motivation till träningsgenomförande.

 • Modul 2: Så bygger du träningspass för att stimulera drivkraft, rörelseglädje och motivation

  Vi lär dig hur du strukturerar och designar innehåll i dina träningspass för att öka engagemang, motivationen och rörelseglädje hos dina kunder.

 • Modul 3: Effektiva och beprövade verktyg för mental träning och ökad inspiration hos klienter

  Vi lär dig att förbereda och genomföra olika beprövade mentala övningar och även använda taktiker för att främja ett så bra genomförande som möjligt av klienten i olika typer av träningspass

 • Modul 4: Träning som effektivt neutraliserar stress/oro och ökar mental förmåga

  Vi lär dig hur du anpassar ditt träningsupplägg för att styra dina kunder mot olika kognitiva resultat som t.ex. reducerad mental stress, ökad inlärningsförmåga, ökat självförtroende och bättre fokus. (Ja, typen av aktivitet, intensitet och volym har stor påverkan på hur vår hjärna reagerar)

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar med samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från Sveriges främsta experter. Du kan vara trygg med att våra lärare redan har gjort jobbet (d.v.s. Du slipper lägga ner tusentals timmar av arbete på att försöka lista ut vilka verktyg som ger mest effekt). Vi vill lära dig de verktyg och metoder som ger de bästa resultatet för dina kunder, allt baserat på aktuellt forskning och våra experters kliniska erfarenhet.

Vår lärare Karolina Edler

Karolina Edler

Karolina är en av Sveriges mest erfarna coacher inom motiverande samtal och är författare till flertalet SISU böcker inom motivation och engagemang. Karolina har över 10 års erfarenhet av att  utbilda och coacha inom friskvårdsbranschen och idrottsvärlden.

Vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla resultatgivande och hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag och grupper Anja har en kandidatexamen som hälsovetare med lång praktiska erfarenhet från exempelvis Psoriasisförbundet, Stödlinjen och Svenska Gymnastikförbundet

Vår lärare Emil Boijsen Moller

Emil Bojsen-Møller

Emil arbetar på GIH där han forskar om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet och stillasittande. Emil har stor kunskap kring hur kognitiva funktioner och hjärnans förmåga att anpassa sig till erfarenheter påverkas av olika rörelsemönster.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

A beautiful mature woman is doing squat exercises with personal trainer in the park, dressed in a black suit with an EMS electronic simulator to stimulate her muscles.

Metoder för ökad mental styrka & motivation

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tiotusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

→ Kunskaper som du kan använda för att ta ditt coachande till en ny nivå gällande förmågan att skapa motivation och engagemang hos kunder

→ Kunskaper om vilken träning som utvecklar mental förmåga och mentalt välmående

→ Kunskaper om hur du bygger träningspass för att skapa rörelseglädje och drivkraft

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och flertalet verktyg som du kan använda för att utöka din tjänsteportfölj redan dag ett efter utbildningen.

Sammanfattningsvis ger utbildningen kunskaper och verktyg som inte bara kommer att göra dig till en bättre coach utan även ge dig ett större kundunderlag, ökad retention och nöjdare kunder.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga helger tillsammans med våra lärare och alla de andra passionerade studenterna du kommer träffa ute på Bosön.

Vanliga frågor

Var äger utbildningen rum och hur fungerar det med boende?

Plats & boende: 

Utbildningen levereras på Riksidrottsförbundets idrottscentrum på Bosön, Stockholm (vägbeskrivning här).

Gratis parkering finns på plats och det går även bra att åka kommunalt (se sl.se för reseplanering). Vid bokning av boende på Bosön Hotell ges rabatterat pris när ni hänvisar till Tränarakademin.

När ni bor på Bosön har ni även gratis tillgång till deras olika träningsytor. 

Mat och fika ingår alla dagar

Vilka kursstarter finns att välja mellan?

Kursstarter finns under både höst- och vårtermin. Du väljer datum i samband med din anmälan. 

Saknar du info om framtida kursstarter är du välkommen att kontakta oss.

Vem riktar sig utbilningen till?

För att gå utbildningen behöver du även någon typ av erfarenhet av att ha tränat andra människor.

Är du osäker på om du har tillräckliga förkunskaper eller en annan bakgrund än ovan är du välkommen att kontakta oss.

Vad händer om jag blir sjuk under utbildningen?

Om du blir sjuk under utbildningen och har läkarintyg har du möjlighet att komplettera missad undervisning vid nästa utbildningsstart. Kostnaden för komplettering är 650 kr per dag. Missar du en utbildningsdag utan giltig anledning är kostnaden för att komplettera 2500 kr per dag.

Fram till 30-dagar innan utbildningsstart har du möjlighet att flytta fram din utbildningsstart till ett kommande utbildningstillfälle

Scroll to Top