Tester och metoder för utveckling av kardiovaskulär hälsa

halsotranare

Lär dig att testa och leverera träningsupplägg som främjar konditionen

Under kursen får du lära dig hur du testar och utvärderar konditionen hos dina kunder samt hur du individanpassar konditionsträningen mot dina klienter. Du kommer också få lära dig de vanligaste fallgroparna när man coachar inom kondition och hur du gör för att undvika överbelastningsskador hos din klient.

Många klienter känner inte till vilka risker som är förenade med en ohälsosamma kondition. Genom tester du lär dig under utbildningen har du möjlighet att påvisa den aktuella konditionsstatusen för kunden och förelås konkreta och individanpassade träningsåtgärder. Åtgärder som kommer öka den kardiovaskulär och mental hälsan hos dina kunder.

Utöver 2-dagars utbildning på Bosön får du under kursen även tillgång  till testprotkoll och förberedande teoristudier på vår onlineportal.

Vem är utbildning för?

Utbildningen riktar sig till dig som vill ligga i framkant kunskapsmässigt gällande konditionsutveckling för att på så sätt bidra till en ökad kardiovaskulär och mental hälsa.

För att gå utbildningen behöver du ha någon form av erfarenhet av att ha tränat andra samt ha viljan att skapa bättre hälsa för privatpersoner, idrottare eller företag.

Mockup app (5)

När du anmäler dig får du tillgång till vår onlinecommunity med tillgång till verktyg och onlineföreläsningar

Vad du kan förvänta dig

Utbildningen tar dig från att ha en begränsad förståelse kring bedömning och utveckling av en hälsosam kondition till att med trygghet kunna testa och leverera hälsohöjande träningsupplägg till dina kunder. Efter kursen kommer du kunna genomföra tester av kondition samt kunna bygga och instruera flertalet pass och övningar som enligt forskning visat sig effektiva för konditionsutveckling.

 • Online (inför kursstart): Vetenskaplig bakgrund kopplat till respektive modul

  Vi förankrar viktiga grundkunskaper kopplat till konditionsträning och hälsoscreening. Du kommer efter modulen ha god förståelse för bakgrunden till hälsoutveckling och vara redo för att lära dig det praktiska hantverket kring hälsoinriktad coachning. Förmågor som förankras via active learning under de lärarledda modulerna.

 • Modul 1: Grunder i utvärdering och uppföljning av konditionsnivåer

  Vi lär dig de viktigaste hälsoparametrar du ska följa kopplat till kardiovaskulär och metabol hälsa och vilken typ av arbete och tid som krävs för att höja dessa olika parametrar så att du kan ge din kund rätt förväntningar och råd.

 • Modul 2: Testmetodik för utvärdering av kondition

  Vi lär dig att genomföra olika fälttester för att bedöma nivån på den kardiovaskulära-/metabola hälsan så att du kan göra testerna vart än kunden befinner sig utan massor av dyr utrustning.

 • Modul 3: Effektiva träningspass för ökad kondition och hälsa

  Vi lär dig att designa och instruera olika typer av träningspass för att öka den kardiovaskulär/metabola hälsan hos kunden samt hur du ska anpassa dessa över tid.

 • Modul 4: Metoder och övningar för att minska risk för överbelastningsskador och öka tålighet i leder/skelett

  Vi lär dig hur du utför övningar för att skapa en hälsosam fysik samt hur du genom att variera träningen på rätt sätt kan skapa positiva effekter på hållfasthet i leder/skelett respektive minska risk för överbelastningsskador.

 • Modul 5: Individanpassning av hälsoinriktad konditionsträning och styrketräning

  Vi lär dig att individanpassa motion för en rad olika klientcase samt hur du bäst strukturerar och följer upp genomförandet.

INTRODUKTION AV LÄRARE

Ta del av tusentals timmar med samlade kunskaper och erfarenheter om vad som fungerar och inte fungerar från Sveriges främsta experter. Du kan vara trygg med att våra lärare redan har gjort jobbet (d.v.s. Du slipper lägga ner tusentals timmar av arbete på att försöka lista ut vilka verktyg som ger mest effekt). Vi vill lära dig de verktyg och metoder som ger de bästa resultatet för dina kunder, allt baserat på aktuellt forskning och våra experters kliniska erfarenhet.

MikaelFlockhart

Mikael Flockhart

Mikael är forskare på ”Enheten prestation och träning på GIH” och arbetar även som tränare. Mikael har stor kunskap kring förbättring och utvärdering av konditionsnivåer. Mikael har också egen erfarenhet av idrottsliga prestationer med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare. Som coach har hjälpt allt från motionärer till landslags aktiva. Carl har en långa erfarenhet av löpning och ses idag som en av Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.

Collage över PT-utbildningen på Bosön

Gå din utbildning på Bosöns centrum för utveckling

Du går utbildningen på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till moderna lokaler och fin utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande.

Några ord från tidigare studenter...

ANMÄL DIG TILL UTBILDNINGEN

Man som cyklar på en träningscykel

Tester och metoder för utveckling av kardiovaskulär hälsa

6.995kr

Nollställ

Du får praktiska verktyg och metoder från Sveriges främsta experter inom praktiskt hälsoarbete. Kunskaper som består av tiotusentals timmar samlade erfarenheter och studier (ovärderligt!)

→ Kunskaper som du kan använda för att genomföra olika tester med syfte att utvärdera konditionen och fysisk status hos dina kunder

→ Kunskaper om vilken träning och passdesign som ger bäst effekt på konditionen hos dina kunder

→ Kunskaper om hur du ska träna dina kunder för att minska risken för skador och öka tåligheten i skelettet

→ Kunskaper om hur du individanpassar träningen med syfte att förbättra hälsan hos dina kunder

 

Förutom kunskaperna ovan kommer du också få tillgång till onlinestudier och flertalet verktyg som du kan använda för att utöka din tjänsteportfölj redan dag ett efter utbildningen.

Utöver alla värden ovan kommer du få oförglömliga helger tillsammans med våra lärare och alla de andra passionerade studenterna du kommer träffa ute på Bosön.

Vanliga frågor

Var äger utbildningen rum och hur fungerar det med boende?

Plats & boende: 

Utbildningen levereras på Riksidrottsförbundets idrottscentrum på Bosön, Stockholm (vägbeskrivning här).

Gratis parkering finns på plats och det går även bra att åka kommunalt (se sl.se för reseplanering). Vid bokning av boende på Bosön Hotell ges rabatterat pris när ni hänvisar till Tränarakademin.

När ni bor på Bosön har ni även gratis tillgång till deras olika träningsytor. 

Mat och fika ingår alla dagar

Vilka kursstarter finns att välja mellan?

Kursstarter finns under både höst- och vårtermin. Du väljer datum i samband med din anmälan. 

Saknar du info om framtida kursstarter är du välkommen att kontakta oss.

Vem riktar sig utbilningen till?

För att gå utbildningen behöver du även någon typ av erfarenhet av att ha tränat andra människor.

Är du osäker på om du har tillräckliga förkunskaper eller en annan bakgrund än ovan är du välkommen att kontakta oss.

Vad händer om jag blir sjuk under utbildningen?

Om du blir sjuk under utbildningen och har läkarintyg har du möjlighet att komplettera missad undervisning vid nästa utbildningsstart. Kostnaden för komplettering är 650 kr per dag. Missar du en utbildningsdag utan giltig anledning är kostnaden för att komplettera 2500 kr per dag.

Fram till 30-dagar innan utbildningsstart har du möjlighet att flytta fram din utbildningsstart till ett kommande utbildningstillfälle

Scroll to Top