Diplomerad Endurance Coach

Coacha individer mot bättre uthållighet

6.995kr

Vad som ingår
  • Praktisk undervisning på Bosön
  • Digitala kvällsträffar
  • Videolektioner och övningar
  • Kursdiplom
Reviews TA

Om utbildningen

Är du redo att bli en mästare inom uthållighetscoaching? Förbered dig på att dyka djupt in i det fascinerande området uthållighetsträning och upptäck hur du kan hjälpa dina klienter att nå sina konditionsrelaterade mål på ett mer evidensbaserat och effektivt sätt.

Tillsammans med några av Sveriges främsta experter inom uthållighet får du utforska och bemästra tekniker för att hantera fysträning av konditionsidrottare, utföra effektiva konditionstester och skapa individbaserade träningsplaner.

Utbildningen Dipl. Endurance Coach kombinerar det bästa av två världar: två intensiva heldagar med praktisk utbildning på Bosön i Stockholm, samt två schemalagda onlineträffar för att ge dig en optimal inlärningsupplevelse. Förutom de schemalagda träffarna får du även tillgång till ett gediget förinspelat material med onlinevideos och praktiska övningar.

Utöver detta kommer du att bli utrustad med testprotokoll för laktattester och VO2max-tester samt användbara mallar för design av träning och analys av styrka och rörlighet inom olika konditionsidrotter.

Efter fullföljande av utbildning blir du DIPLOMERAD ENDURANCE COACH.

Dipl Endurance Coach

Praktisk undervisning på Bosön i Stockholm

All praktisk undervisning sker på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Att studera på Bosön är en unik möjlighet för alla som vill utveckla sina kunskaper inom träning och hälsa. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till topp moderna utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande med andra tränare.

Kursinnehåll

 • Förberedande studier med videolektioner på vår onlineportal

  Du startar din utbildning med videolektioner på vår onlineportal som du genomför när det passar dig. Under denna digitala delen får du lära dig viktiga grundkunskaper kopplat till styrka, rörlighet, konditionstester och träningsplanering. Efter utbildningen fungerar onlineportalen som din kunskapsbank där du kan repetera kunskaperna från utbildningen. 

 • Onlineföreläsning | Tester och träningsdesign för konditionsidrottare

  Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning får du en förståelse för konditionstester, inklusive teorin bakom dem och hur du tolkar resultaten. Modulen omfattar praktisk kunskap i att testa och analysera din egen kondition, samt lär dig att applicera grundprinciperna för program- och passdesign inom konditionsträning. Denna föreläsning ger dig även värdefulla insikter och färdigheter som du kan tillämpa på dig själv, vilket är ett viktigt steg innan fokus skiftar mot klientorienterad undervisning i den lärarledda sessionen på Bosön

 • Praktisk undervisning dag 1 | Styrke- och rörlighetsträning av konditionsidrottare

  Under denna heldag ute på Bosön lär vi dig att analysera respektive träna mobilitet och styrka hos konditionsidrottare. Hur mycket, vad och när ska vi träna dessa egenskaper är exempel på frågor som kommer besvaras.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Konditionstester med VO2max och laktat

  Under denna förmiddag ute på Bosön lär vi dig tolka protokollen och utföra tester av laktattröskel och VO2max. De mest noggranna och användbara protokollen används och du erhåller dokument som medför att du kan börja arbeta med testerna direkt efter fullföljd utbildning.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Viktigaste träningspassen för uthållighet

  Under denna eftermiddag ute på Bosön lär vi dig de mest användbara och understödda passen för att utveckla olika delar av konditionen så som VO2max, tröskel och ekonomi. Vi lyfter aspekter som dosering och timing gällande nyttjande av de olika passen.

Din lärare / mentor

Porträtt bild av vår rektor Carl Norell

Carl Norell

Carl, med 15 års erfarenhet, är expert på uthållighet och styrka för konditionsidrottare, från motionärer till landslagsnivå.

jimmy_englund

Jimmy Englund

Jimmy är utbildad PT. löpocoach och fysioterapeut och har en gedigen kunskap om rehabilitering och prestationsinriktad fysträning för konditionsidrottare. Han arbetar till vardags med både elitaktiva konditionsidrottare och motionärer i syfte att träna dem mot både bättre prestation och smärtfrihet.

Porträttbild av vår lärare Mikael Flockhart

Mikael Flockhart

Mikael har en doktorsexamen och är forskare inom idrottsfysiologi vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm på ”Enheten prestation och träning på GIH”. Mikael har också många års erfarenhet som tränare inom MTB med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB

Vem är utbildningen för

Utbildningen riktar sig till dig som är passionerad för konditionsträning och vill öka din kompetens för att kunna coacha klienter mot olika uthållighetsrelaterade mål och mot generell konditionssutveckling.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet. Kontakta oss gärna om du känner dig osäker kring vilka förkunskaper som krävs.

Värden som utbildningen ger

Du får praktiska verktyg och kunskaper för att kunna utveckla maxstyrka och spänst hos dina klienter. Kunskaper som kommer från tusentals timmar samlade erfarenheter från våra lärare på Tränarakademin (ovärderligt!)

👉 Lär dig att genomföra och analysera olika typer av konditionstester

👉 Lär dig att vägleda och bygga program åt den konditionsaktiva

👉 Lär dig att träna konditionsidrottare mot ökad styrka och rörlighet

👉 Få tillgång till olika protokoll för att leverera tester och designa olika typer av pass

👉 Få tillgång till alla videolektioner, övningar och inspelade föreläsningar i minst 3 år

👉 Nätverkande med andra tränare under utbildningen och i vår privata FB-grupp

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig helg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön 🇸🇪 👊

6.995kr

Kursbild för kursen Endurance Coach

Varför välja oss? Hör vad våra studenter tycker

Vanliga frågor om kursen

Få information om kommande kurser och events i din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rulla till toppen