AV TRÄNARE FÖR TRÄNARE

På Tränarakademin utbildar vi tränare och blivande tränare till att verka som ledstjärnor för andra människor  inom både prestations- och hälsoutveckling.

Vi ger dig förmågorna du behöver för att lyckas

Att kalla sig tränare är enkelt. Att bli en tränare och coach som kan hantera dagens kundutmaningar och uppfylla kundens förväntningar är svårare.

Om du vill bli framgångsrik i rollen som tränare räcker det inte med gedigna grundkunskaperna för träning. Du behöver också lära dig att utveckla dina förmågor och att omsätta dina kunskaper till individanpassade träningsupplägg som ger mervärde för dina kunder.

Om du vet att du har en passion för träning och hälsa och vill leda andra mot mål så finns det tre hörnstenarna du behöver fokusera på för att utvecklas: Grundläggande kunskap, praktisk expertis och förmåga att individanpassa.

På Tränarakademin ser vi till att du som tränare eller blivande tränare får utveckling i alla dessa tre områden från de bästa lärarna i branschen. Personer som har en gedigen grund, klinisk expertis och förstår hur man utvecklar den unika människan mot deras olika mål.

Vi kan inte få dig att tro på din egen potential men om du gör det så kan vi både visa och lära dig hur du förverkligar den fullt ut.

Vår lärare Carl Norell

"Oavsett om du vill utveckla dina befintliga förmågor, bygga spets eller skapa en ny karriär inom träning och hälsa finns vi och vårt gedigna lärarteam där för att hjälpa dig att lyfta" 

CARL NORELL - REKTOR

Tränarakademin
i siffror

>
Utbildade tränare och coacher
år
av kunskapsutveckling
tusen
timmar samlade erfarenheter
timmar av föreläsningar och praktik

Om oss

Vi utbildar passionerade människor till att bli kompetenta och unika tränare så de kan skapa glädje, fysisk förmåga och ökad hälsa för andra.

Det gör vi genom att leverera evidensbaserade utbildningar och utvecklingsprogram tillsammans med några av Sveriges mest kompetenta lärare och tränare i en unik utbildningsmiljö på Bosön. Med våra utbildningar utmanar vi våra studenters sätt att tänka, så att de kan ligga steget före och fortsätta utvecklas i rollen som tränare.

Företaget grundades av Carl Norell och Jakob Dehnisch och består idag av ett stort team på ca 25 personer som arbetar hårt för att utveckla kunskaper och tränarleveranser inom tränings- och hälsosektorn.

Tillsammans med våra samarbetspartners och Sveriges ledande lärarkår utvecklar vi träningsbranschen.

VÅR MISSION är att få fler människor i rörelse genom att få fler människor att realisera sin fulla potential som tränare och coacher

Bild på en kvinna som superhjälte

Lärandepriciper

Lärande för livet

Lärande betyder att vara ständigt engagerad, passionerad, och nyfiken på ny kunskap och förändringar i världen. Hos oss är lärande inte begränsat till ett klassrum utan en ständigt pågående process och tema i allt vi gör .

Redo

Vi samlar några av Sveriges mest kompetenta personer inom träning och hälsa för att ge våra studenter de förmågorna de behöver för att lyckas från dag 1 efter utbildningen.

Laganda

Samarbete och kunskapsutbyte utvecklar och befäster våra kunskaper. Genom samarbete skapar vi nya relationer och nätverk som ger kraft och möjligheter in i framtiden.

Full potential

Genom ständig återkoppling och djupare resonemang ger vi oss och våra studenter möjligheten att nå sin fulla potential och överbrygga hinder.

Träffa våra lärare

Vår lärare Joakim Svedberg

Joakim Svedberg

Landslagstränare i friidrott och fystränare på högsta nivå inom olika lagidrotter.

Joakim är en av Sveriges mest meriterade fystränare inom styrketräning och snabbhetsträning. Han har erfarenhet som landslagstränare inom friidrott och uppdrag hos olika fotbolls- och hockeylag på hög nivå. Han utbildar regelbundet inom träning och föreläser på mittuniversitetet.

Utbildning
Specialidrott på GIH
Nationella och internationella askultationer, fördjupningar och konferenser.

Kompetensområden
Styrketräning & snabbhetsträning
Allmän träningslära
Träning för barn och ungdom

Vår lärare Kristin Andersson

Kristin Andersson

Friskvårdspedagog och tränare

Kristin är en av Sveriges mest meriterade grupptränare med över 20 års erfarenhet som instruktör, tränare och utbildare inom träningsbranschen.

Hon är en flitigt anlitad grupptränare/utbildare med många internationella uppdrag bl.a. för Les Mills som Master Trainer.

Kompetensområde
Grupptränning, hälsofrämjande träning och coaching genom samtal.

Utbildning
Kandidatexamen till friskvårdspedagog - inriktning näringslära

Vår lärare Christian Hallberg

Christian Hallberg

Personlig tränare och föreläsare

Christian har arbetat som personlig tränare under flera år och har levererat över 4000 PT-timmar.

Han har blivit utsedd till årets PT på SATS 

Kompetensområden
Idrottsinriktad coaching, styrketräning, mobilitetsträning och rollen som PT.

Utbildning
Lic. Personlig Tränare
Vidareutbildningar inom styrka, mobilitet, uthållighet och coaching

Vår lärare Karolina Edler

Karolina Edler

Kognitiv- och beteendeinriktad coach

Karolina är en av Sveriges mest erfarna coacher inom motiverande samtal och är författare till flertalet SISU böcker inom motivation och engagemang.

Karolina har över 10 års erfarenhet av att ha utbildat och handlett i motiverande samtal och coaching inom hälso- och sjukvården, friskvårdsbranschen och idrottsvärlden. 

Kompetensområde
Motiverande samtal, coachning i rollen som som idrottstränare

Utbildning
Grundutbildning i psykoterapi
Cognitive behavioural coaching
Mindfulness intructor (MBSR)

Stefan Ågren

Stefan Ågren

Atlet, fystränare och fysioterapeut

Stefan är en av Sveriges mest kunniga och erfarna när det kommer till utveckling av styrka och power. Han har en bakgrund inom styrkelyft, tyngdlyftning och strongman med flera nationella och nordiska mästerskapstitlar. Idag arbetar Stefan dels som fysioterapeut och dels som tränare åt den absoluta eliten inom tyngdlyftning och styrkelyft.

Kompetensområden
Maxkraft, power och coaching

Utbildning
Fystränare. PT & Leg fysioterapeut

Lousie Gottlind

Louise Gottlind

Verksamhetsutvecklare inom digital vård/coaching
Louise arbetar med innovation och implementering av teknik inom vård och hälsa. Hon har 4 års praktisk erfarenhet av digitalt guidad fysioterapi/träning. Hon föreläser regelbundet och har 10 års erfarenhet av arbete som personlig tränare respektive fystränare inom elitfotboll.
 
Kompetensområden
Fysioterapi, Idrottsmedicin, eHälsa och beteendepsykologi.
 
Utbildning
Leg. Fysioterapeut masterexamen i Idrottsvetenskap
Vår lärare Anja Näslund

Anja Näslund

Hälsovetare, Hälsostrateg och Personlig tränare
Anja Näslund är en hälsoveteran som under hela sitt yrkesverksamma liv jobbat aktivt med att utveckla hälsofrämjande förhållningssätt i organisationer, företag, grupper med också som coach mot enskilda personer.
 

Kompetensområde
Arbetsliv och hälsa, beteendeförändringar och idrottspsykologi

Utbildning
Hälsopedagogprogrammet GIH
Vidareutbildningar inom folkhälsa, idrottsvetenskap och
Motiverande samtal

Vår lärare Carl Norell

Carl Norell

Personlig tränare, Fysioterapeut och Löpcoach

Carl har jobbat med uthållighetsprestation och styrkeutveckling i över 15 år. Hans fokus har varit prestationsökning hos konditionsidrottare och har hjälpt både elitaktiva och motionärer. Han har en stor erfarenhet av löpning och är Sveriges mest erfarna utbildare inom löpning.

Kompetensområden
Prestationsinriktad träning för ökad uthållighet, idrottsspecifik mobilitet och styrka för konditionsidrottare.

Utbildning
Leg Fysioterapeut
Arbetsfysiologi
Idrottsvetenskap och idrottsmedicin
Personlig Tränare

Vår lärare Christian Munth

Christian Mundt

Elitlöptränare och fystränare

Christian är en av de mest meriterade löptränarna i Sverige med stora framgångar på Marathon, SM och VM.

Han har lång erfarenhet av träningsplanering, coachning och utveckling av löpare. Till vardags driver han Team Mundt där han coachar och tränar flera av våra främst löpare.

Kompetensområde
Prestationsinriktad träning och träningsplanering inom löpning
 
Utbildning

Fystränarutbildningen på Bosön
Diverse träningsrelaterade utbildningar

.

Jessica

Jessica Unogård

Personlig tränare och testledare

Jessica är en träningsentreprenör med stort erfarenhet av att coacha både online och on-site. Till vardags driver hon sitt egna företag CoachJuno där hon tränare människor mot bättre hälsa och prestationer. Jessica arbetar också som konsult på Aktivitus test- och prestationsklinik i Stockholm.

Kompetensområden
Uthållighet, gruppträning, onlinecoaching och tester

Utbildning
Personling Tränare Tränarakademin

Vår lärare Jimmy Englund

Jimmy Englund

Leg Fysioterapeut, Personlig tränare och löpcoach

Jimmy har gedigen kunskap om rehabilitering av skador i rörelseapparaten och har över 13 års erfarenhet av arbete inom tränings och hälsobranschen. 

Kompetensområden
Rehabilitering och skadeförebyggande träning, tillämpning av kunskaper inom idrottsmedicin.

Utbildning
Leg Fysioterapeut
Personlig tränare
Olika träningsrelaterade utbildningar

Vår lärare Emil Boijsen Moller

Emil Bojsen-Møller

Idrottsfysiolog och forskare
Emil är doktorand på GIH där han forskar om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet och stillasittande. Emil har stor kunskap kring hur kognitiva funktioner och hjärnans förmåga att anpassa sig till erfarenheter påverkas av olika rörelsemönster. Utöver sin akademiska bakgrund har Emil en gedigen erfarenhet från idrottsutövande.
 
Kompetensområde
Effekten av fysisk aktivitet på hjärnans funktion och struktur, Motorisk
inlärning, Neurofysiologi.
 
Utbildning
BSc Sports Science &
MSc Human Physiology 
 
Mikael Flockhart

Mikael Flockhart

Forskare, idrottsfysiolog och tränare

Mikael är disputerad inom idrottsfysiologi vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm har mångårig erfarenhet som tränare. Mikael har stor kunskap kring uthållighetsidrott, prestation och hälsa. Han har en karriär som cyklist med flertalet SM-medaljer och landslagsuppdrag inom MTB.

Kompetensområden
Träningsfysiologi, prestation inom idrotten, testning och utvärdering, träning för hälsa.

Utbildning
Doktor i idrottsvetenskap, inriktning fysiologi.

Jonatan

Jonathan Grape

Personlig tränare och utbildare

Jonathan har jobbat som personlig tränare sedan 2014 och har under denna tid stött på det mesta inom yrket. Han har utbildat internt på SATS sedan 2018 inom grundrörelser, tyngdlyftning och handstående

Kompetensområden
Styrketräning, flexibilitet, mobilitet och rollen som PT

Utbildning
Lic. Personlig tränare
Vidareutbildningar inom styrka, tyngdlyftning, mobilitet, coachning och gymnastik.

Vår lärare Anders Bacheus

Anders Bacheus

Roddtränare och elitroddare
Anders har praktiserat rodd och längdskidåkning på mkt hög nivå och arbetar som roddtränare parallellt med sin egna elitsatsning. Anders har flertalet sm-medaljer inom rodd.
 
Kompetensområden
Rodd och längdskidåkning
 
Utbildning
Civilingengör
Roddtränare
 
Vår lärare Jakob Dehnisch

Jakob Dehnisch

Civilingengör och Entreprenör

Jakob har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat med marknadsföring och försäljningsstrategier på några av Sveriges största företag. Jakob har också startat och drivit flertalet framgångsrika start-ups. Utöver sin erfarenhet från att starta företag har Jakob även en gedigen bakgrund inom idrotten.

Kompetensområden
Marknadsföring och Entreprenörskap

Utbildning
Civilingenjör

Vår lärare Marcus Moberg

Marcus Moberg

Näringsfysiolog, Forskare och lärare vid GIH

Marcus arbetar vid GIH där han bl.a forskar på hur olika träningsformer och nutrition påverkar muskelmassan. Han är specialinriktad på idrottsnutrition och kosttillskott. Marcus är också en flitigt anlitat föreläsare inom nutrition.

Kompetensområden
Idrottsnutrition, Fysiologi och Träningslära

Utbildning
Doktor i idrottsvetenskap inriktning idrottsfysiologi, MSc Näringsfysiologi

clas

Clas Björling

Triathlet, föreläsare och tränare

Clas är en av Sveriges absolut mest framgångsrika triathleter genom tiderna. Han har mycket stor erfarenhet av egen prestation och coachning inom triathlon, duathlon, löpning och multisport.

Kompetensområden
Utveckling och coachning inom triathlon och uthållighetsprestation

Utbildning
Diverse tränarutbildningar

catarina

Catarina Henriksson

Längdskidtränare och Personlig tränare

Catarina har själv gått och arbetat på skidgymnasium men jobbar idag i det egna företaget "Träningsinspiratören" där hon jobbar med både elitmotionärer och nybörjare med träningsupplägg och teknikutveckling.

Kompetensområden
Utveckling och coachning inom längdskidåkning. Tenikutveckling inom längdskidåkning.

Utbildning
Specialidrott på GIH

Rulla till toppen