Diplomerad Strength Coach

Coacha individer mot ökad maxstyrka och effekt

6.995kr

Vad som ingår
  • Praktisk undervisning på Bosön
  • Digitala kvällsträffar
  • Videolektioner och övningar
  • Kursdiplom
Reviews TA

Om utbildningen

Under utbildningen Dipl. Strength Coach kommer Sveriges för närvarande mest meriterade tränare och atlet inom kraftsport, Stefan Ågren, lära dig hur du utvecklar maxstyrka och spänst/effekt hos dina klienter på ett individanpassat och resultatgivande sätt.

Utbildningen består av två delar, där den första delen är en digital kurs där du får lära dig strategier och principer för att utveckla maximal styrka och spänst. Den andra delen är en praktisk del som äger rum på Riksidrottsförbundets centrum för utveckling, Bosön i Stockholm. Här får du möjlighet att finslipa olika tekniker och lära dig en rad olika styrkeövningar tillsammans med andra engagerade tränare.

Schemat inkluderar två heldagar av praktisk utbildning på Bosön och två schemalagda online-träffar, samt ett gediget förinspelat material med föreläsningar och övningar. Utbildningen är en unik möjlighet för dig som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom styrketräning, med fokus på att utveckla maxstyrka och spänst hos dina klienter.

Efter fullföljd utbildning erhålles ett DIPLOM som intygar din nya kunskaper.

Diplom Strenght Coach

Praktisk undervisning på Bosön i Stockholm

All praktisk undervisning sker på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Att studera på Bosön är en unik möjlighet för alla som vill utveckla sina kunskaper inom träning och hälsa. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till topp moderna utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande med andra tränare.

Kursinnehåll

 • Förberedande studier med videolektioner på vår onlineportal

  Du startar din utbildning med videolektioner på vår onlineportal som du genomför när det passar dig. Under denna digitala del får du lära dig grunder och principer för hur du bygger program och designar pass för styrke- och spänstutveckling. Du kommer också få lära dig många viktiga tekniska träningsaspekter från Stefan. Efter utbildningen fungerar onlineportalen som din kunskapsbank där du kan repetera kunskaperna från utbildningen. 

 • Onlineföreläsning | Pass och program för maximal styrka och spänst

  Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning kommer Stefan att guida dig kring programdesign och effektiva träningspass för att utveckla styrka och spänst. Föreläsningen sker på kvällstid 17-20 och reprisen finns tillgänglig på vår onlineportal.

 • Praktisk undervisning dag 1 | Teknik i övningar och utveckling av maxstyrka

  Under denna heldags praktik på Bosön kommer du tillsammans med Stefan få lära dig övningar och teknik för att utveckla maxstyrka i olika rörelser.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Teknik i övningar och utveckling av spänst

  Under denna heldags praktik på Bosön kommer du tillsammans med Stefan få lära dig övningar och teknik för att utveckla spänst/effekt olika typer av rörelser.

Din lärare / mentor

Porträttbild av vår lärare Stefan Ågren

Stefan Ågren

Stefan är en av Sveriges mest erfarna tränare i utveckling av styrka och power. Han har en bakgrund inom kraftsport med flera nationella och nordiska mästerskapstitlar. Idag arbetar Stefan dels som fysioterapeut och dels som tränare åt den absoluta eliten inom tyngdlyftning och styrkelyft.

Vem är utbildningen för

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna coacha både motionärer och atleter mot ökad maxstyrka och bättre spänst.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet.

Är du osäker på om du har tillräckliga förkunskaper eller en annan bakgrund än ovan är du välkommen att kontakta oss på Tränarakademin

Värden som utbildningen ger

Du får praktiska verktyg och kunskaper för att kunna utveckla maxstyrka och spänst hos dina klienter. Kunskaper som kommer från tusentals timmar samlade erfarenheter från våra lärare på Tränarakademin (ovärderligt!)

👉 Lär dig hur du kan arbeta med teknik och design av övningar som utvecklar styrka och spänst

👉 Lär dig att vägleda klienter inom träning av maxstyrka och spänst

👉 Lär dig vilka principer och taktiker som är viktigast för att skapa progression

👉 Lär att skapa långsiktiga program mot utveckling

👉 Få tillgång till alla videolektioner, övningar och inspelade föreläsningar i minst 3 år

👉 Nätverkande med andra tränare under utbildningen och i vår privata FB-grupp

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig helg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön 🇸🇪 👊

6.995kr

Kursbild för kursen Strength Coach

Varför välja oss? Hör vad våra studenter tycker

Videoomdöme från Johan

Videoomdöme från Jakob

Vanliga frågor om kursen

Få information om kommande kurser och events i din mail

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Rulla till toppen